Određen novi datum za Olimpijske igre u Tokiju 2021.

Organizacijski odbor, zajedno sa svim relevantnim stranama, objavio je nove datume za Olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju.

Napomenimo, ovogodišnje Ljetne Olimpijske igre odgođene su zbog pandemije Covid-19. Multidisciplinarna manifestacija trebala je biti održana od 24. srpnja/jula do 9. kolovoza/augusta ove godine.
 


Igre će se sada održati od 23. srpnja/jula do 8. kolovoza/augusta sljedeće godine, dok će se Paraolimpijske igre održati od 24. do 5. rujna/septembra .Novi datumi daju zdravstvenim vlastima i svima koji su uključeni u organizaciju maksimalno vrijeme da se nose s neprestano promjenjivim situacijom i poremećajima uzrokovanim ovom pandemijom.

"S ovom najavom uvjeren sam da, radeći zajedno s organizacijskim odborom Tokio 2020, gradskim vlastima Tokija, Japanskom vladom i svim našim dioničarima, možemo svladati ovaj neviđeni izazov", rekao je predsjednik IOC-a, Thomas Bach.

"Čovječanstvo se trenutno nalazi u mračnom tunelu. Ove Olimpijske igre u Tokiju mogu biti svjetlo na kraju ovog tunela".

Prethodno je potvrđeno da će svi oni koji su već kvalificirali i kojima su mjesta već dodijeljena za Olimpijske igre ostati nepromijenjena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More