Održana prezentacija utrke Grand Prix Adria Mobil

183,8 kilometara, 175 biciklista iz 25 timova (i iz 23 zemlje), nova završnica utrke u Novom mestu, dodatni događaji za djecu i žestoka borba za trofeje – kristalne urne. Sve ovo dogoditi će se 1. travnja u Novom mestu, a tu su i sjajne vijesti za ljubitelje Janija Brajkovića – njegova ozljeda je rehabilitirana i ne planira iz publike pratiti svoju prvu utrku u sezoni.

Grand Prix Adria Mobil kreće u 4. izdanje i utrka je već postala pravi proljetni klasik. Ne tako slavna kao Tour of Flanders koji će se održati istog dana, no ova utrka još uvijek ima mnogo toga za ponuditi – veliku organizaciju, iako naravno i vrlo dobru međunarodnu konkurenciju. Utrka će se održati prvog travnja, ali organizatori su već zatvorili prijave prije mjesec dana, a zbog visokog interesa čak su morali odbiti pet timova. Staza utrke i učesnici prezentirani su danas na konferenciji za novinare u sjedištu Adria Mobila tima u Novom mestu u Sloveniji.
 


Direktor utrke Bogdan Fink iznio je neke detalje: "175 biciklista iz 25 timova (i 23 zemalja) natjecat će se na 4. izdanju utrke Grand Prix Adria Mobila. Biciklisti će doći sa četiri kontinenta, od kojih je većina, naravno, iz Austrije, Italije i Slovenije. Imat ćemo maksimalan broj vozača na utrci, u skladu s novim UCI pravilima. Utrka je već dobro postavljena i nismo iznenađeni što neke jako velike kontinentalne ekipe i biciklisti dolaze na utrku u Sloveniji. I konkurencija i staza bit će teški, ali želimo i prezentirati i novu ciljnu ravninu na Seidlovoj cesti u Novom mestu, kao i zanimljiv program za djecu. Oni će moći da voze svoju utrku ili se natječu na poligonu sa preprekama. Sigurno je da će to biti aktivan dan u Novom mestu".
 


Srečko Glivar, sportski direktor Adria Mobil tima, ima veliko poznavanje timova i biciklista: "Utrka je dobila vrlo dobru reputaciju u samo tri godine i to naravno znači da je i samo natjecanje sve jače. Možemo očekivati iznenađenja od biciklista iz Skandinavije ili Velike Britanije, ali također trebali bismo paziti i na kolumbijski tim Bicicletas Strongman. Njihovi su vozači već vozili u Sloveniji i oni su uvijek i uvijek imaju neko iznenađenje u rukavu. Naravno, ne smijemo zaboraviti ekipe iz Austrije, Italije i Slovenije, svi imaju vrlo jake vozače u svojim redovima".

Srečko Glivar će, naravno, voditi domaću momčad Adria Mobil na utrci; tim je već imao puno uspjeha na početku sezone i cilja na snažnu izvedbu na domaćoj utrci.

Adria Mobil još uvijek nije prezentirao svoje vozče za utrku, no sigurno je da će Jani Brajkovič biti na utrci. Jani se vratio u tim početkom 2018. godine, ali se ozlijedio na utrci. Sada se vraća i spreman je za utrku! Jani je na konferenciji za novinare imao za reći: "Ozljeda je rehabilitirana i vraćam se na moj program. Imam individualne treninge, a ova će utrka biti prva prilika da vidimo kako ćemo se povezati kao tim. Imamo dobre sprinterove, primjerice Dušana Rajovića, a ja ću pokušati napasti sami vrh. Trofej u obliku urne je simbol mog rodnog mjesta Novo mesto, a ja ga još nemam u izlogu. To je trofej za koji se vrijedi boriti! Staza utrke je vrlo teška, vrlo lako bi mogla biti jedna od najtežih jednodnevnih utrka najviše klase, što je nešto što mi se sviđa. Ali biciklisti čine utrku, a još uvijek imamo puno nepoznanica što se tiče konkurencije".
 


Predsjednica kluba Mojca Novak pohvalila je sponzore za njihovu konstantnu potporu i istaknula dvostruku ulogu kluba: "Utrke ostaju osnovna djelatnost biciklističkog kluba Adria Mobil. Novi tim je vrlo jak, mješavina snage mladih i iskusnih vozača koji uvijek mogu pomoći u borbi za najbolje rezultate. No vrlo je važna i organizacija utrka, puno energije i napora ide na ovo područje. Na taj način možemo organizirati događaje na najvišoj razini i dobiti i sudjelovanje najvećih timova".

Mnoge jake kontinentalne i nacionalne momčadi natjecat će se na Grand Prix Adria Mobil utrci iduće nedjelje, no elita svijeta doći će u Sloveniju na 25. izdanje utrke "Tour of Slovenia" koju također organizira Adria Mobil.

Bilten utrke Grand Prix Adria Mobil (link) 

PR Adria Mobil Cycling 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More