Cape Epic – Kraljevska etapa Geismayru i Rohrbachu

Četvrta etapa koje je bila ujedno i tzv. „kraljevska etapa“ donijela je vrhunsku borbu u muškoj kategoriji a u ženksoj je bilo zanimljivo i prije samog starta etape.

Githa Michiels iz Spurs Teama (drugi u ukupno poretku), morala je odustati zbog prehlade prije samog starta četvrte etape. To je ostavilo Anniku Langvad i partnericu Kate Courtney u jako komfornoj poziciji na prvom mjestu.

Utrka se preselila u Wellington u kojemu se vozila četvrta etapa sa 113km i 1800m uspona. Team Cannondale Factory Racing na čelu sa Fumicom i Avanciniem tražio je povratak na čelo i vraćanje u žute majice nakon što su na trećoj etapi izgubili vodstvo zbog taktičkih grešaka. Alban Lakata i Kristian Hynek (Canyon Topeak) su nametnuli dosta jak tempo odmah na startu nadajući se da će tako naštetili vodećem dvojcu iz Specialized tima koji je imao tehničkih problema sa Grottsovim biciklom. Nakon „Land Rover tehničkog terena“ na kojem su pokazali svoje XC vještine, Cannondale dvojac je uspjeo napraviti prednost ispred ostatka karavane dok su Songo Investec Specialized i Canyon Topeak muku mučili sa probušenim gumama.
 


Kako se sreća na ovakvim utrkama zna okrenuti u tren oka protiv vas, Cannondale dvojac je zbog mehaničkih problema do kraja utrke pao na peto mjesto dok su na čelo u drugom dijelu utrke sjajnom vožnjom izbili Daniel Geismayr i Nicola Rohrbach (Centurion Vaude). Do kraja su zadržali vodstvo i uzeli etapnu pobjedu dok su se od drugog do četvrtog mjesta poredali Investec Songo Specialized, Buff Scott MTB i Bulls. Tako su žute majice ostale u vlasništvu Kulhavya i Grottsa koji su učvrstili svoje vodstvo.

U ženskoj konkurenciji djevojke iz Investec Songo Specialized tima imaju sve više problema sa manjkom konkurencije. Langvad i Courtney su pobjedile na današnjoj etapi i povećale svoje vodstvo na 32min i zaista će biti nevjerovatno ako ne budu konačne pobjednice.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More