Tour de France: Jonas Vingegaard u okrunjen u Parizu

Danski biciklist Jonas Vingegaard osvojio je Tour de France u nedjelju na posljednjoj etapi koja se vozila na Champs-Elysses. Uz veliku prednost nad glavnim rivalom Tadejem Pogačarom koju je stekao u posljednjim etapama, Vingegaard je i prije glavne ceremonijalne etape znao da je pobjeda njegova na kraju 110. izdanja Toura, tako da je zadnja etapa vožena bez pritiska. Vingegaard je čak pio šampanjac sa svojim timskim kolegama iz Jumbo-Vimse dok su se zajedno postrojavali i pozirali za fotografije pred put za Pariz.

Pogačar je bio posebno pikantan u posljednjoj etapi, napadao je u zadnjih 40 km iznova i iznova, ali ništa nije uspijevalo. Čak je to i učinio u zadnjem krugu!

Posljednja etapa bila je luda trka za ciljnom linijom, nakon što se sve poklopilo. Bio je to fotofiniš u kojem je Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) za dlaku pobijedio Jaspera Philipsena i Dylana Groenewegena.

Tour de France 21

KOMPLETNE REZULTATE sa Tour de France – OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More