TDF: Tony Martin pretrpio frakturu kralježnice

Tony Martin (Katusha-Alpecin) odustao je s ovogodišnjeg Tour de Francea nakon što je sudjelovao u velikom padu tijekom osme etape.

Njegova momčad je na svom Twitter profilu objavila kako je Martin, koji je na kraju uspio završiti etapu s 11 minuta zaostatka, pretrpio frakturu cervikalnih kralježaka.

„Nažalost Tony Martin neće startati 9. etapu. Zbog ozljede kralježnice nije u mogoućnosti da nastavi utrku.“

Nijemac je pao zajedno sa svojim prezimenjakom Danom Martinom (UAE Team Emirates) te su obojica odmah po završetku etape posjetila veliki bolnički kamion koji je omogućio organizator utrke ASO. Irac je prošao bez fraktura, dok je Tony bio vidno razočaran zbog preranog završetka utrke.

Velon kamera uhvatila je trenutak u kojem Toms Skujins (Trek-Segafredo) i Tony pokušavaju zaobići grupu vozača koja je usporila nakon dodirivanja kotača na vrhu pelotona. Njemački specijalista za kronometar odletio je preko volana i bolno se dočekao na gornji dio leđa i vrat.

Nekolicina ostalih vozača je također sudjelovala u padu, Simon Clarke (EF Drapac Cannondale) pretrpio je ozljede vrata, dok je Omar Fraile (Astana) zaradio posjekotine na desnom ramenu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More