Osječki skate park postaje regionalni trening – kamp za Olimpijske igre u Tokiju

Još jedna velika vijest stiže iz najbolje opremljenog skate parka u regiji.

Nakon što je Međunarodni olimpijski odbor službeno u olimpijski program uvrstio BMX freestyle i skateboard, osječki skate park postao je regionalni trening centar za ljubitelje ekstremnih sportova.

Kako je Mađarski biciklistički savez i najavio, u Osijek su stigli mladi Mađarski BMX vozači, a svoj će boravak posvetiti pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Njih 18 trenirat će u najvećem i najbolje opremljenom skate parku u Europi u kojem se od prošle godine može koristiti i foampit – bazen sa spužvama za učenje trikova. Foampit predstavlja jednu od najvažnijih stvari unazad 15 godina postojanja PC-a, a kako u regiji ne postoji sličan kompleks Osijek će u narednim godinama biti središte priprema za urbane sportove za Olimpijske igre.
 


"Osječki skate park zaista pruža najbolje uvjete i vjerujemo da će svi prepoznati potencijale našega parka u kojemu mogu odraditi ozbiljne pripreme za natjecanja, a već idućeg proljeća očekujemo neke novosti u parku koji je uz naporan rad i trud postao referentni centar ekstremnih sportova u Hrvatskoj i šire", istaknuo je Zdenko Liška, predsjednik Udruge Pannonian. Suradnja s Mađarima označava samo početak napretka jer se ubrzo očekuju i ponude biciklističkih saveza iz Slovenije i Srbije koje, nažalost, nemaju odgovarajuće uvjete za BMX vozače.

Ekipa će u Osijeku boraviti od 30. ožujka do 4. travnja, a nakon napornih treninga organizacijski tim iz Udruge Pannonian priprema im zanimljiv program.

Sve ove vrijednosti grad Osijek još je davno prepoznao i Udruzi Pannonian pružio potporu i priliku da se razvije u to što je danas, a zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Žana Gamoš istaknula je:

"Ovo je još jedna potvrda da je Osijek centar regije kada je riječ o ekstremnim sportovima. Grad Osijek i Udruga Pannonian već su neko vrijeme u razgovorima i pripremama oko novih projekata i načina upravljanja skate parkom ali i izgradnje novih poligona u parku."

"Drago nam je da smo pozvani od strane Udruge Pannonian i što možemo koristiti svu infrastrukturu osječkog parka jer nažalost, mi nemamo mogućnost korištenja ovako opremljenog parka kao što je osječki. Iznimno nam je drago da je upravo vaš park postao trening centar za ekstremne sportove i što naš tim ima priliku otvoriti sezonu priprema za Olimpijske igre 2020." istaknuo je predstavnik Mađarske reprezentacije Robert Pichler.

Ovo je pokazatelj kako je ulaganje u infrastrukturu parka poligon za još veću turističku ponudu Osijeka – popunjavanje smještajnih jedinica, ugostiteljskih kapaciteta i ostale infrastrukture samo su neke su od stepenica u što većem i kvalitetnijem korištenju osječkih turističkih potencijala.

Ostaje nam samo poželjeti sreću Mađarskom timu – sok szerencsét i vidimo se na 19. Pannonian Challenge.

Izvor: HBS- Hrvatski Biciklistički Savez

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More