Sagan i Dillier kažnjeni s 1000 franaka

Pobjednik utrke Paris – Roubaix Peter Sagan (Bora Hansgrohe) i drugoplasirani Švicarac Silvan Dillier kažnjeni su s 1000 franaka zbog neovlaštenog uzimanja hrane i pića tijekom posljednjih 20 kilometara utrke.

Nakon analize utrke komesari su ustanovili da su vozači prekršili pravilo po članku 12.1.040/23, prema kojem se navodi da unutar posljednjih 20 kilometara utrke nije dozvoljeno neovlašteno uzimanje hrane ili pića.

U svom izvještaju komesari navode kako su vozači uzeli napitke i gelove od vodonoša koji su se nalazili uz stazu te zbog toga također s 1000 franaka kaznili i momčadi Bora Hansgrohe i Ag2r La Mondiale što ukupnu svotu kazni dovodi do iznosa od 4000 franaka.

Tijekom prethodnih godina brojni vozači su prekršili pravilo o uzimanju hrane i pića tijekom posljednjih 20 kilometara. Dok oni koji prekrše pravilo na jednodnevnim utrkama zarade novčanu kaznu, vozači koji to učine na etapnim utrkama dobijaju novčanu kaznu i vremenske penale.

Podsjetimo, Rigoberto Uran (EF Drapac Cannondale) i George Bennett (Lotto NL-Jumbo) kažnjeni su s 20 sekundi penala zbog kršenja ovog pravila na 12. etapi prošlogodišnjeg Tour de Francea. Odluka je potom poništena nakon što je utvrđeno da vozači nisu mogli uzeti hranu i piće iz timskog vozila u ranijoj fazi etape.

Chris Froome (Team Sky) također je kažnjen s 20 sekundi tijekom Tour de Francea 2013. godine kada mu je tadašnji suvozač Richie Porte dodao gel iz timskog automobila tijekom završnog dijela uspona na Alpe d'Huez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More