Ostavio sve da bi šest godina putovao biciklom

Jacky Chen s Tajvana, čiji je san biciklom obići svijet, boravi ovih dana u Turskoj, koja je 33. zemlja na njegovoj ruti.

Na put oko svijeta Chen je s Aljaske krenuo 2015. godine, a u Tursku je stigao početkom ožujka. Planirao je za pet godina obići više od 100 zemalja, ali je donio odluku o produžetku za još jednu godinu, a 2021. bi trebao stići na Tajvan.

Za Anadolu Agency (AA) je izjavio kako je na društvenoj mreži Facebook napravio stranicu ”Jacky Chen – Go or Die”, u želji da prijateljima pokaže svijet, a mladima da bude primjer.

Svjestan poteškoća s kojima se može susresti, Chen je svoje putovanje planirao dvije godine, skupljao novac, a onda je u konačnici napustio posao inžinjera elektrotehnike.

”Razlog zbog kojeg sam krenuo na put jeste želja da s prijateljima podijelim ljepote svijeta i da ostvarim san o obilasku svijeta na biciklu“, kazao je.

Nakon što je obišao Ameriku, Chen je avionom prešao u Euopu.

”Zbog vremenskih uvjeta sam obišao samo zemlje na jugu Europe. Kada sam došao u Tursku, dočekali su me snijeg i hladno vrijeme. Bila je to najteža točka mog putovanja”, dodao je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More