Unior/DeVinci Factory Racing samo 0,264 sec od podiuma u Leogangu

"Downhill utrke doista odlaze u nove visine, sa sve većim brojem vozača koji mogu uzeti postolje, pa čak i prva mjesta. Sretni smo i ponosni što je Dakotah Norton tamo, samo detalj ili dva od najbržih", poručuju iz Unior/DeVinci tima.

5. mjesto na Lošinju došlo je kao iznenađenje, ali ekipa iz Dakotah je odmah rekla da je pred njima posao i žele nastaviti sezonu na taj način. Fort William je imao drugačiju konfiguraciju terena, ali Dak je ponovno bio pakleno brz, no zbog defekta na biciklu nije mogao doći do samog vrha. Danas u Leogangu bili su tamo gdje trebaju biti!
 


"Došli smo u Leogang s nekim pritiskom od škotskih visoravni … Nikada nije dobro napustiti utrku s mehaničkim defektom i propuštenom prilikom. Leogang je imao sasvim drugačiju stazu, intenzivnu od vrha do dna, a margine za pogrešku su bile gotovo jednake nuli. Zato se pritisak intenzivirao kad je Dak ponovno imao defekt na kvalifikacijskoj utrci i morao je lagano voziti niz stazu. Stvari su se trebale okrenuti u našu korist za finale … i tako je bilo"!

Finalni krug nije bio savršen, ali vrijeme je bilo zeleno kad je Dak prešao ciljnu liniju. "Definitivno sam danas bio rezerviran, u nekim sekcijama sam vozio sa dozom rezerviranosti, u drugim dijelovima sam išao do kraja. Po mom mišljenju mogao sam biti precizniji i odvoziti ovo puno bolje. Ukupno, bilo je nekoliko sekcija u kojim sam stvarno trebao dobro pogoditi brzinu i mislim da sam to učinio. Na kraju sretan sam, no nakon vožnje uvijek si kažete: Mogao sam da budem brži, ali sretan sam što nisam imao pad", rekao je Dakotah, opisujući svoj dan uspiješnim.
 


Dakotah je bio u crvenom na vrhu, ali je doista jako gurnuo u tehničkim sekcijama na sredini i na dnu staze. Dakotah, međutim, misli da nije bio opušten: "Iskreno mislim da sam mogao biti opušteniji i ići još jače, zadržavao sam ga u nekim tehničkim dijelovima staze."
 


Dak je bio na vrhu sve dok Aaron Gwin nije došao do cilja. Amerikanac je trostruki pobjednik u Leogangu za redom i bio je favorit utrke; tako da smo očekivali da će preuzeti vodstvo, pitanje je koliko se vozača moglo stisnuti između njih. Na kraju Amaury Pierron uzeo je drugu pobjedu u jednom tjednu, a Dakotah je imao zaostatak od 2.394 od njegovog vremena … Dovoljno za šesto mjesto, sa 0,264 sekundi da ga dijele od pobjedničkog postolja!

"Naravno da bih volio biti na pobjedničkom postolju, uvijek sam govorio da bih želio biti peti ili sedmi, ali ću ipak na šesto mjesto".
 


Nema apsolutno nikakvog razloga za žaljenje, Dakotah je napravio fantastičan posao i ostao je smiren kada je skinut s postolja, no završio utrku s još jednim fantastičnim rezultatom. I definitivno pokazuje da misli ozbiljno: "Pokušavam se staviti na poziciju na kojoj pokazujem da mogu svaki tjedan ići brzo, više nego biti imati jednu odličnu vožnju. Pokušavam biti dosljedan više od svega, izaći iz vikenda s još jednim rezultatom među deset najboljih, biti na podiju i prikazati se na live streamu kako bi podržao svoje sponzore. To je ono što tražim".

Dakotah bio je naš jedini natjecatelj u Leogangu, Jure Žabjek i Rudy Cabirou su ostali doma i naporno radili na tome da se što prije oporave od ozljeda i vrate se na bicikl što je prije moguće. Nadamo se da će barem jedan od njih biti spreman za Val di Sole i Vallnord koji će se održati početkom srpnja.

LINKOVI:

Utrka na Red Bull TV
Rezultati na web stranici UCI-a

Fotografije: Klemen Humar i Keith Valentine

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More