Pascal Ackermann 2 od 2 na Tirreno-Adriatico

Autorska prava: 2020 Getty Images
Autor: Justin Setterfield

Pascal Ackermann, Bora-Hansgrohe, odnio je pobjedu i na drugoj etapi na Tirreno-Adriatico 2020. godine i zadržao vodeću poziciju u generalnom poretku.

Drugi dan natjecanja na talijanskoj utrci peloton je između Camaiorea i Follonice prešao 201km. Bijeg dana stvorili su talijanski vozači Umberto Orsini, Marco Canola, Nicola Bagioli i Edoardo Zardini, a zaostatak pelotona za vodećima je išao i do 3 minute. Timovi poput Bora-Hansgrohea i UAE Team Emiratesa postavili su ritam hvatanja bijega i osudili utrku na završni sprint. Za razliku od prethodnog dana, gdje je Fernando Gaviria bio vrlo blizu pobjede, ovaj je put Ackermann lansirao vrlo jak sprint kojem nije mogao parirati niti jedan sprinter. Gaviria i Rick Zabel (Israel Start-Up Nation) su kompletirali podij.

"I danas smo bili jako jaki, vodstvo je bilo savršeno", komentirao je njemački vozač. "Bio je to dugačak sprint i vjerojatno sam lansirao sprint na savršenoj udaljenosti do cilja. Sljedeće brdske etape su mi preteške, mogao bih pokušati ponovno u subotu", rekao je raspoloženi Nijemac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More