Astana u velikim financijskim problemima

Budućnost Astana Pro Teama stavljena je pod veliki upitnik nakon što je njihov generalni menadžer, Alexandre Vinokourov objavio kako momčad još nije dobila sredstva od kazahstanske vlade za novu sezonu, a vozači i osoblje nisu primili plaće.

U intervjuu za kazahstanski dnevnik Vesti.kz Vinokourov je situaciju u Astani nazvao kritičnom budući da se momčad trenutno održava od vlastitih ušteđenih sredstava.

„Idemo na utrke o vlastitom trošku sa svojim novcima, vozači i osoblje još čekaju na isplatu zaostalih plaća. Situacija je kritična, imamo 30 vozača pod ugovorom i prema njima imamo svoje obveze. Dodamo li stručno osoblje, masažere, liječnike i mehaničare ukupan broj članova momčadi je veći od 50.“

Astana je u odličnoj formi ušla u novu sezonu, a to su potvrdili i na Tour of Oman gdje je Alexey Lutsenko stigao do pobjede u generalnom plasmanu, a Miguel Angel Lopez i Magnus Cort dodali su po etapnu pobjedu.

Vinokourov je izrazio nadu da se situacija može riješiti u skorijem roku, ali i naveo da buduće financijske poteškoće mogu ozbiljno ugroziti samo postojanje tima.

„Letovi, smještaj na utrkama, logistika – svi ti troškovi su hitni, a bilo koja odgoda financiranja jednostavno bi zaustavila rad tima pred najvažnije utrke sezone. Sve to bi neizbježno dovelo do zatvaranja projekta nakon 13 godina".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More