Bivši svjetski prvak Alejandro Valverde na Cape Epicu 2024

Bivši profesionalni biciklist i svjetski prvak Alejandro Valverde najavio je prije nekoliko tjedana da je Cape Epic 2024., od 17. do 24. ožujka, jedan od sljedećih važnih ciljeva u njegovom kalendaru. Vijest je to koja je izazvala koliko očekivanja toliko i sumnje jer će biti jedna od velikih atrakcija za sljedeće izdanje najteže utrke brdskog biciklizma.

Otkako je dao naslutiti da želi biti na Cape Epicu 2024. očekivanja su samo rasla oko Valverdeova sudjelovanja u južnoafričkoj utrci. Neće biti prvi cestovni biciklist koji će se uputiti u neki od hramova brdskog biciklizma, dosad je Jakob Fuglsang bio jedini ‘cestovni’ vozač koji je ondje pobjeđivao, ali njegova izuzetna forma, njegova ambicija i mogući partner na vrhunskoj razini čine ga ozbiljnim kandidatom za postolje.

U 2023. godini Valverde više nije profesionalni biciklist, barem tako kaže njegova licenca, ali njegova izvedba je i dalje na razini najboljih i s 43 godine to je dokazao na posljednjem Svjetskom gravel prvenstvu, završivši četvrti ispred mnogih cestovnih profesionalaca i nakon pobjede u sprintu protiv jedne od zvijezda makadamskog terena, 29-godišnjeg Keagana Swensona. Ovi dobri rezultati na makadamu jasno pokazuju da se vozač iz Murcije zna dobro i brzo prilagoditi drugim disciplinama koje prolaze bez asistencije i timskog rada kao na cesti.

Alejandro Valverde zna da bi tehnika brdskog biciklizma mogla smanjiti njegove šanse u Cape Epicu i zato već nekoliko mjeseci trenira i natječe se u nekim utrkama brdskog biciklizma. No, ne sumnjamo da mu zbog forme i ambicije neće biti problem biti ispred ostalih favorita za pobjedu.

Štoviše, sve glasine sugeriraju da bi partner Alejandra Valverdea za Cape Epic 2024. mogao biti jedan od službenih vozača Canyona, tehničkog sponzora Movistar tima. Tim Canyon Northwave bio je jedan od protagonista posljednjih izdanja Cape Epica, a od njegova četiri člana, svjetski prvak XCM-a 2021. Andreas Seewald je ime koje se razmatra kao mogući partner za Valverdea za Cape Epic 2024.

U nedostatku službene potvrde njegovog partnera i nekoliko mjeseci prije utrke, čini se jasnim da je Valverdeova namjera pokušati biti što konkurentniji.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More