Pinarello silazi sa asvalta na novim Grevil i Grevil+ ciklokros biciklima

Talijanski biciklistički brend Pinarello koji je uglavnom orijentiran na cestovni biciklizam, upravo je predstavio svoja dva ova ciklokros bicikla. Nakon FCX modela kojeg smo vidjeli u 2018. godini, tvrtka je predstavila par novih, lijepo dizajniranih, ciklokros bicikla po imenom Grevil i Grevil+.

Novi dizajni dolaze s kompletnim karbonskim okvirom i mogu prihvatiti kotače od 700c ili 650b s odgovarajućom gumom i osmišljeni su tako da imaju odlične performanse i na asvaltu i na makadamu, bilo što da bacite pred njih.
 


Pinarello je sa novim cross biciklima ciljao na agresivan dizajn koji opet vozačima nudi udobnost i svestranost, a ovaj bicikl definitivno održava asimetrični dizajna oblikovanih cijevi  što čini Pinarellovu estetiku jedinstvenom. Na aerodinamici je također posvećena velika pažnja, s donjom cijevi okvira koja dobiva konkavni izgled i prednjim diskovima čija su kliješta sakrivena iza dizajna vilice, iako ne postoje specifične tvrdnje o tome koliko je to bicikl aerodinamičan.
 


Bicikl naravno dolazi sa disk kočnicama i kroz osovinu zatvače kotača, s 142x12mm na stražnjoj strani i 100x12mm ne prednjem kraju, gdje nam ponovo u oči upada dizajn vilice sa malim preklopom koji pokriva prednja kliješta, pretpostavljamo zbog aerodinamike. Okvir je izgrađen za unutarnje vođenje kabela i to obje, i za Di2 i konvencionalne kabele, a kako smo već kazali, bicikl prihvata gumu od 650b x 2.1" ili  700c do 42mm.
 


Sada geometrija Grevila ima kraći doseg i veču visinu osovine upravljača za stabilniji i udobniji položaj, za razliku od ostalih modela. Opušteniji kut sjedala donosi više mjesta za savijanje cijevi sjedala na neravnom terenu pod težinom vozača. Pinarello nije želio previše agilnosti na biciklu, tako da je osnovica kotača samo 2.5 posto šira od ostalih tradicionalnih cestovnih bicikla, a dužinom cijevi lančanika od 420 mm data je mogućnost odabira različitih kotača.
 


Grevil je dostupan u dva modela, kao kompletan bicikl izgrađen od T700 karbona, a skuplja inačica, Grevil+ koji dolazi samo kao okvir bicikla izgrađen je od T1100 karbonskih vlakana vosokog modula.
 


U ponudi će biti šest veličina okvira u rasponu od 44 do 59 cm, a geometrija je fino podešena s različitim kutovima glave i cijevi sjedala za svaku veličinu. Također možete odabrati pet različitih varijanti boja.

Cijene će biti dostupne naknadno.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More