Popis nagrada Paris-Roubaix 2019: Koliko je dobio Philippe Gilbert?

Kada je Philippe Gilbert u nedjelju prešao ciljnu liniju na velodromu Roubaix i tako osvojio Pariza-Roubaix utrku, dodao je ime jedne od najvećih utrka svojoj već dugačkoj listi pobjeda.

Dobro, znamo da mnogi od njih ne žele osvojiti Paris-Roubaix samo zbog novčane nagrade. Ali pomaže. Posebno pomaže u otplati svojih kolega koji su radili na taj dan za njega.

Ove godine nagradni fond Paris-Roubaix iznosi ukupno 91.000 eura; s novčanim nagradama za sve one koji su završili utrku među prvih 20.
 


Philippe Gilbert je ostvario pobjedu u iznosu od 30.000 eura nakon šest sati vožnje u iscrpljujućoj utrci od 257 kilometara, koja uključuje nešto više od 54 kilometra grubih popločanih cesta u sjevernoj Francuskoj.

Nils Politt (Katusha-Alpecin) dobio je 22.000 eura za drugo mjesto, a Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) osvojio je 15.000 eura za treće mjesto.

Sep Vanmarcke (EF Education First) završio je četvrti i dobiva 7.500 eura. Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nalazi se na petom mjestu i zaradio je 3.200 eura.

Gledajući na dno popisa novčanih nagrada, Bert De Backer (Vital Concept – B&B Hotels) dobio je 500 eura za 20. mjesto.

Za usporedbu, nagradni fond na utrci Tour of Flanders ove je godine iznosio 50.000 eura, a pobjednik Alberto Bettiol (EF Education First) odnio je 20.000 eura za pobjedu.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More