Porte: Mnogo sam naučio iz ovosezonske nesreće

Gledanje Tour de Francea na TV-u dalo je  Richie Porteu bolji uvid u utrku i rad njegovog glavnog suparnika Chris Froomea te smatra kako bi mu to trebalo pomoći u mjegovoj borbi za osvajanje Toura naredne godine, rekao je Australac ovog tjedna.

Velika nesreća na devetoj etapi izbacila je Portea iz ovogodišnje utrke, a prilikom pada zadobio lom ključne kosti i kostiju zdjelice. No, vozač BMC-a, koji je trenutno na trening kampu u Španjolskoj, tvrdi da prisilan odmor nije nužno bio loša stvar.

"Vjerojatno je bilo dobro vidjeti Tour na TV-u iz drugačije perspektive", rekao je Porte, koji bi u svibnju trebao postati otac.

 

"Kada vozite utrku pod velikim ste stresom i ne možete vidjeti neke stvari koje opazite kada utrku pratite s distance… Froomey je imao mehaničkih problema i u nekim trenutcima je bio ugrožen. Ponekad možete pročitati više o samoj utrci s kauča."

Porte je također priznao da se sada fizički bolje osjeća nego prošle godine.

Također, dotakao se i teme koliko bi koristi mogao imati od Froomeovog pokušaja osvajanja Giro-Tour dvostruke krune.

"To bi mi uvelike moglo smanjiti muke", rekao je Porte, "ali Froome je pokazao da je vjerojatno bio bolji na Vuelti nego na Touru ove godine. To je stvar s Sky-om, oni znaju što rade … On je GC vođa svoje generacije i imaju tako jak tim da mogu imati izvrsnu ekipu na Giru i Touru", dodao je Australac.

Porte je naglasio kako mu ruta Tour de France 2018 bolje odgovara od ovogodišnje: "Za dionice s kockom na 9. etapi imamo Grega Van Avermaeta, čovjeka s bogatim iskustvom proljetnih klasika, a također tu je i više brdskih završnica nego ove godine. Sve u svemu, puno bolji Tour za mene."

Nesreća s ovogodišnjeg Toura ne bi trebala promijeniti njegov stil vožnje i pristup utrkama u 2018. godini, iako je priznao kako je pad "jedan od najstrašnijih trenutaka života".

"Ja sam samo čovjek, naravno, pad je psihički utjecao na men, to je bio prilično traumatično iskustvo. Ali to je posao, morate se nositi s tim."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More