Predstavljamo: CARPATHIAN MTB EPIC 2018.

"Istražite jedno od posljednjih istinski divljih područja u Europi. Testirajte svoje granice na preko 180 km vožnje i 8.100 metara uspona tijekom 4-dnevne avanture u SOLO formatu. Pridružite nam se u Centralnim Karpatima Rumunjske od 16. do 19. 8. 2018. i sudjelujte na jednoj od dvije vrste utrka: puno 4-dnevno EPIC iskustvo ili 1-dnevnu Challenge utrka".

Uvod i najavni tekst je organizatora ovog etapnog MTB maratona koji će se održati u Rumunjskoj od 16.-19.8.2018., a na kojem će nastupiti neki od vozača iz naše regije. Za sada smo sigurni da na utrci nastupaju Lejla Tanović (KBB Puls Sarajevo), koja je ujedno i ambasadorica ove utrke, kao i Ivan Širić (BK Mostar). Jutros smo na društvenim mrežama Jovane Crnogorac (Bike Way Racing) primjetili objavu o nastupu na ovoj utrci.

 

 

Sudionici utrke će voziti stazama koje nikada nisu istražene od strane biciklista i voditi će ih kroz nacionalne parkove i divlje regije koje su jedinstvene u zemljama Europe, a sve to u zemlji grofa Drakule. Moramo priznati da zavidimo. 🙂
 


"Istina je da ove godine idemo u Rumunjsku na Carphatian MTB epic, organizatori su primjetili moj rad i pozvali me na utrku, te ponudili da budem ambasadorica ove trke, što smo naravno i prihvatili. Mi već polako krećemo sa pripremama, a nadamo se i dobrom plasmanu", kratko je komentirala Lejla.
 


Ovo je drugo izdanje utrke CARPATHIAN MTB EPIC, a utrka počinje sa prologom 16.8. i tri etape od 17.-19.8.2018. Prolog starta u četvrtak, 16. 8. i utrka je XCT tipa čiji će se rezultati koristiti za određivanje redoslijeda natjecatelja na startnoj liniji za 1. etapu. Svaka od 3 etape izvodi se na različitoj biciklističkoj stazi: 1.etapa počinje u petak (17.8.2018.) sa 60 km i 2.700m uspona; 2.etapa vozi se u subotu (18.8.2018.) sa 60 km i 2.900m uspona i 3.etapa održava se u nedjelju (19.8.2018.) sa 60 km i 2.500m uspona. U 2018, sve utrke imaju SOLO format.

"Biti će to moj prvi nastup u Rumunjskoj na utrci ovog tipa i jako sam uzbuđen zbog toga. Poziv za nastup je stigao zahvaljujući našem MTB selektoru Amaru Njemčeviću i čini me sretnim što ću sa njim i Lejlom moći trenirati u Rumunjskoj i na kraju voziti zajedno sa njima", izjavio je Ivan.
 


CARPATHIAN MTB EPIC je vrsta utrke koja Vam nudi "full-service" usluge i koja vam na taj način omogućuje da se maksimalno usredotočite na utrke. Usredotočite se i vožite se kroz 180 km surovog krajolika i 8.100 metara penjanja, na nekim od najimpresivnijih planina u Rumunjskoj. Sve se etape započinju i završavaju na jedno lokaciji, u selu utrke, odnosno na ljetovalištu Cheile Gradistei Fundata.

"Carphatian MTB Epic je u mom kalendaru ovog ljeta i čini me sretnom što ću posetiti Rumunjsku na ovaj način i učestovati na ovoj etapnoj trci. Sam event obećava i ide u pravom smeru, nikad nisam bila tamo, ali po slikama i pričama priroda je prelepa. Takođe velike face MTB i Maratona dolaze što će trku činiti još zanimljivijom", kratko je komentirala Jovana.

 


Tko može sudjelovati? Događaj je posvećen UCI (Union Cycliste Internationale) licenciranim vozačima, bilo koje razine iskustva od početnika do iskusnih profesionalaca. Da biste ispunili uvjete za 4-dnevni EPIC ili 1-dnevni izazov, sudionici moraju imati najmanje 19 godina. Također, bitno je spomenuti da organizatori savjetuju svim sudionicima da prije nastupa imaju punu medicinsku provjeru mjesec dana ili manje prije dolaska na utrku. Na svakom vozaču je odgovornost da ima dovoljno iskustva u vožnji i dosegne potrebnu razinu kondicije za sudjelovanje.
 


Za utrku se možete prijaviti OVDJE. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More