Predstavljamo: Novi Specialized Tero X 2023.

Specialized je upravo predstavio novi Turbo Tero X, električni bicikl dizajniran za udoban prijevoz teškog tereta čak i po neravnim površinama. Novi e-bicikl dolazi sa dvije suspenzije ima performanse, domet i nosivost za vikend kampiranje ili odlazak u trgovinu s djecom, pa čak i sa žennom, ono kada natrpate puna kolica, znate kao da sutra ne postoji. 🙂

Čini se da je potraga za svestranošću novi kamen filozofa za marke bicikala koji ne oklijevaju ujediniti koncepte bicikala kako bi nam pružili strojeve koji mogu zadovoljiti sve naše potrebe u širokom rasponu situacija. S Tero X Specialized pokušava se svidjeti onim biciklistima koji traže stroj koji im omogućuje odlazak u planine, ali u isto vrijeme da je tu kada trebaju i bicikl za svakodnevnu upotrebu.

Specialized Tero X 2023

Dokle god vas mašta odnese

Novi Specialized Tero X u prvu ruku vidimo kao brdski bicikl urbanog duha, a ako ćemo udovoljiti mašti i ako pribjegnemo usporedbi sa svijetom automobila, onda bi smo kazali svojevrsni SUV. Ovo je možda najprikladniji opis koji možemo smisliti za ovaj novi Specialized Tero X u konceptu koji je teško uklopiti za one koji bicikl vide sa čisto sportske točke gledišta, ali koji, suprotno onome što mislite, rezultira u konceptu koji je sposoban doprijeti do vrlo široke publike koja traži bicikl za svoje izlete brdskim biciklom. S druge strane opet žele zauzvrat, da taj bicikl mogu savršeno koristiti u svakodnevnim vožnjama po gradu bezbrižno kupujući namirnice zahvaljujući njegovom teretnom kapacitetu…. Podugačak popis želja, no zapravo novi Specialized Tero X sve to ispunjava.

Specialized Tero X 2023
Specialized Tero X 2023

Sve to, uz dodatak Specializedovih neusporedivih Turbo motora koji dodaju svestranost vašim vožnjama zahvaljujući svojoj električnoj pomoći. U ovom biciklu, tvrtka Morgan Hilla dala je prioritet dometu i obilnoj snazi kako bi se mogla nositi s gotovo svakom situacijom.

Za sve terene

Ovaj novi Specialized Tero X izgrađen je na temelju E5 aluminijskog okvira s konfiguracijom mullet, tj. s prednjim kotačem od 29 inča za veću sposobnost upijanja neravnina i stražnjim kotačem od 27.5 inča za agilnije upravljanje.

Specialized Tero X 2023
Specialized Tero X 2023

Ima 120mm hoda na obje suspenzije s monopivot zakretnom rukom za maksimalnu mehaničku jednostavnost i, stoga, robusnost i smanjeno održavanje. Sprijeda su odabrani različiti modeli vilica Rock Shox: Recon Silver RL na Tero X 4.0, Deluxe Select R na Tero X 5.0 i Lyrik Select+ na vrhu asortimana, a sve sa zajedničkim nazivnikom od 130mm hoda. Na stražnjoj strani, Tero koji nudi svoj Select Deluxe model.

Potpuna moć

Srce ovog Specialized Tero X je vlastiti motor Full Power marke, s različitim internim konfiguracijama firmvera koje određuju maksimalni okretni moment koji e-motor može isporučiti. Najosnovniji model, Tero X 4.0, opremljen je Specialized Full Power 2.0E motorom koji pruža 250W snage i maksimalni okretni moment od 50Nm. Ovaj uređaj kombiniran je s baterijom kapaciteta 530Wh.

U međukoraku, Tero X 5.0 koristi motor 2.0, koji povećava maksimalni okretni moment na 70Nm. S baterijom od 710Wh, ovaj model postiže izvrsnu ravnotežu između kapaciteta pomoći i velikog dometa. Konačno, Tero X 6.0 koristi motor Full Power 2.2 koji može isporučiti 90Nm okretnog momenta u kombinaciji sa 710Wh kapaciteta kako bi i dalje pružao dovoljan raspon upotrebe unatoč povećanom kapacitetu pomoći.

Baterija se, kao i obično, nalazi duž donje cijevi s korisnom značajkom da se može ukloniti za punjenje kod kuće. Zaštićen je ključem za sprječavanje od krađe. Model koji nudi više autonomije je srednji model Tero X 5.0, s oko 150 kilometara u eco modu, uvijek ovisno o ruti i težini biciklista, naravno.

Kompletna oprema

Raznovrsna filozofija ovog Tero X bicikla pojačana je kompletnom standardnom opremom koju mu je priskrbio Specialized, počevši od njegovih integriranih blatobrana, koji vam prvo upadaju u oči i koji, svojim izdašnim dimenzijama, nude punu zaštitu od prljavštine koja dolazi sa svojih čistih brdskih guma Specialized Ground Control. Usput, stražnji dio je pak opremljen prtljažnikom koji može izdržati do 20kg tereta.

Razmišljanje o raznolikoj upotrebi je i stup za cijev sjedala koja osim što olakšava stvari kada teren postane zahtjevan, u modelu ovih karakteristika više je usmjeren na olakšavanje sjedanja na bicikl kada se bicikl koristi u gradu, posebno ako vozite do vrha natovarene bisage s kojima je upravljanje biciklom u mirovanju kompliciranije.

Nastavljajući s njegovim dodacima, nismo mogli propustiti svjetla, većeg kapaciteta ovisno o modelu. Tero X 4.0 ima prednje svjetlo od 500 lumena i stražnje svjetlo od 11 lumena. Njegov vrhunski model ima prednje svjetlo od 1000 lumena, dok stražnje svjetlo zadržava svoj intenzitet, ali uključuje akcelerometar prilikom kočenja koji može detektirati usporavanje, djelujući tako kao stop svjetlo.

Specialized Tero X 2023
Specialized Tero X 2023

Naravno, svi oni omogućuju interakciju s motorom putem njegovog MasterMind zaslona/cikloračunala koji, osim što vam daje do znanja o odabranom modu pomoći ili preostaloj autonomiji baterije, može se povezati s mobilnom aplikacijom Ground Control iz koje možete ažurirati firmware svog motora ili da prilagodite svaki od načina rada, uz funkcije samog cikloračunala.

Specialized Tero X 2023

Ovi Specialized Tero X već su dostupni na Specialized prodajnim mjestima, počevši s cjenom od 4.350 eura za Tero X 4.0, opremljen SRAM SX Eagle. U srednjem rasponu, Tero X 5.0 će imati cijenu od 5.200 €, s pogonskom grupom GS Eagle, dok na vrhu svojih modela stoji Tero X 6.0, sa SRAM Eagle X01 i cijenom od 6.200 €.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More