Garmin izvješćuje o padu profita od 71% u poslovanju

Vodeći Američki tehnološki brend Garmin izvijestio je o padu operativne dobiti od 71% u svom odjelu za biciklizam i fitness u 2022. zbog pucanja balona pandemije, navodi se u godišnjem izvješću tvrtke.

Objavljeno u srijedu, konačno izvješće tvrtke za fiskalnu godinu 2022. pokazuje da je operativni prihod iznosio 105 milijuna dolara od asortimana fitnessa, koji uključuje GPS biciklistička računala, satove i sobne turbo trenažere.

To je pad od 71% na godišnjoj razini u usporedbi s 2021., kada je operativni prihod za isti odjel bio 359 milijuna USD. Prihod odjela za fitness pao je manje dramatično za 28% na 1,1 milijardu dolara u 2022. u odnosu na 1,5 milijardi dolara u 2021. godini.

Prihodi 2022. također su bili drastično niži od razina prije pandemije. U 2019. Garmin je izvijestio o operativnoj dobiti od 191 milijun dolara unutar svoje fitness vertikale, što je malo povećanje u odnosu na prethodnu godinu, koja je iznosila 181 milijun dolara.

Ovaj gigant biciklističkih računala postaje posljednja u nizu tvrtki koje su se borile s padom nna biciklističkom tržištu nakon velikog procvata tijekom pandemije. Onda, kada su ljudi bili lišeni svoje sposobnosti da prihvate mnoge društvene aktivnosti, ulagali su u aktivnosti kako na otvorenom tako i na zatvorenom, ali to se usporilo 2022.

Gamin

Garminov konkurent Wahoo Fitness borio se s likvidnošću posljednjih mjeseci, Strava je podigla cijene, a diljem Europe niz tvrtki za biciklizam zatvorilo je svoja vrata.

Govoreći investitorima o poslovanju tvrtke iz odjela biciklizma, Cliff Pemble, predsjednik i glavni izvršni direktor Garmina, rekao je: “U fitnesu smo vidjeli da se unutarnje biciklističko područje i tržište biciklističkih trenažera normaliziralo nakon pandemije, vidjeli smo da se biciklistički proizvodi vraćaju na svoje normalne razine, što smatramo da je vrlo zdravo”.

Dodao je: “U budućnosti vidimo da se tržište biciklizma stabilizira tako da to ne bi trebao biti faktor u budućnosti. Drugo, imamo uzbudljiv proizvodni plan i znamo da imamo koristi od uvođenja novih proizvoda“.

Naglasio je da su mnogi proizvodi koje Garmin proizvodi za fitness u visoko konkurentnom okruženju, ali da vjeruje da tvrtka ima jedinstvene i vrijedne ponude za potrošače.

Garmin predviđa da će prihodi u njegovom fitness poslovanju pasti za 5% u 2023.

Garminovi ukupni rezultati za 2022. bili su, međutim, pozitivniji od samog fitness poslovanja zbog rasta njegovih ostalih poslova, koji uključuju proizvode za automobile i plovila. Zabilježio se pad dobiti prije oporezivanja od 11% na 1,06 milijardi dolara, dok su prihodi pali samo 2,5% na 4,9 milijardi dolara.

Priča se da će Američki proizvođač ove godine predstaviti nadogradnje svojih računala Edge 830 i Edge 530, odnosno njnihove nove verzija, a vjerojatno će nositi imena 840 i 540, ali još ništa nije potvrđeno.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More