Specialized Project Black unapređuje nove gume, sjedalo i upravljač

Specializedov “Project Black” program razvoja prototipa usmjeren je na stvaranje proizvoda sljedeće generacije za profesionalce. Neki od njih, poput 3D tiskanih Mirror sjedala, s vremenom postaju standardni proizvodi. Donosimo neke od proizvoda koje Soudal-QuickStep testira tijekom predsezone.

Profesionalni biciklisti postali su bitan dio razvoja proizvoda, njihova se mišljenja i prijedlozi uzimaju u obzir kada se radi o razvoju opreme kako bi se zadovoljile njihove točne potrebe. Ići dalje u ovoj suradnji cilj je Specialized Project Black projekta.

Soudal-QuickStep ekipa na trening kampu

Tijekom ove predsezone, Soudal-QuickStep je testirao najnovije kreacije Specialized Project Black projekta. Ako smo prije nekoliko dana govorili o novim aerodinamičnim upravljačima koji su bili ugrađeni na njihove nove bicikle, sada gledamo nove Turbo gume, nova 3D isprintana sjedala i nastavke za kronometar prilagođene svakom biciklistu. Proizvodi koji, iako su specifični razvoji za profesionalce, na kraju generiraju učenje koje se kasnije primjenjuje na standardne modele.

S-Works Turbo prototip cestovne gume

Turbo gume koje je razvio Specialized Project Black imaju, na kućištu od 28mm, novi gazni sloj sastavljen od sitnih ušica sa strane za poboljšanje gripa u zavojima, čak i u mokrim uvjetima. Osim toga, umjesto uobičajenog glatkog središnjeg područja, u ovo je područje postavljeno mikro-ripne kako bi se postiglo bolje prianjanje čak i u mokrim uvjetima. Izvana nema promjena na kućištu, koje je iste krem boje i izgleda kao ono korišteno na S-Works Turbo.

Sljedeći novi razvoj tvrtke Specialized Project Black je novo sjedalo izrađeno tehnologijom Mirror 3D ispisa koja se već primjenjuje na standardne verzije sjedala Power i Romin Evo. Čini se da je ovo novo sjedalo prilagođeni razvoj temeljen na potrebama potpore nakon podvrgavanja uobičajenim biomehaničkim sesijama s biciklistima koji koriste Retül sustav.

Nova Specialized 3D printana sjedala

Ovo novo sjedalo od Specialized Project Black ima neke sličnosti s modelom brdskih bicikala Phenom, iako ima zaobljenije oblike i veću duljinu od dotjeranih modela cestovne serije. Također je upečatljiv izgled područja ischialne potpore, koje je deblje od uobičajene rešetkaste konstrukcije uobičajene u 3D ispisu, kako bi se postigao glatkiji osjećaj potpore.

Konačno, također nastojeći ponuditi najveću moguću prilagodbu svakom vozaču, Specialized Project Black proizvodi Shiv TT šipke potpuno prilagođene položaju i fizionomiji ruke svakog vozača kako bi se postigla ne samo najbolja aerodinamika, već i maksimalna udobnost.

Ovi nastavi održavaju određenu mogućnost podešavanja, uglavnom podešavanje visine, u slučaju da je potrebno prilagoditi položaj bicikliste bez potrebe za ponovnom proizvodnjom spojnice prema veličini.

Briga o materijalu i stalno praćenje performansi proizvoda služi kako da timovima osigura najbolju opremu, tako i da brendu omogući testiranje novih rješenja u najzahtjevnijim scenarijima, koja, tko zna, na kraju mogu završiti u kataloškim proizvodima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More