Red Bull Rampage 2018. – Rezultati

Brett Rheeder iz Ontaria ostvario je jednu od najcjenjenijih pobjeda u brdskom biciklizmu, osvojivši svoj prvi Red Bull Rampage naslov.

Spust niz planinu Mount Albert, vozač iz Ontaria odvozio je tehnički gotovo savršeno i imao je odličnu vožnju niz Djevičanske litice (cliffs of Virgin), na kojima je uspio napraviti ogroman backflip te zaradio pobjedonosnih 89,66 bodova. "Ovo je moj šesti nastup na Red Bull Rampage i prve tri godine na Red Bullu Rampage bile su teške", rekao je Rheeder. "Bio sam tek osrednji vozač i dugo je trebalo da konačno budem kandidat za naslov i današnji osjećaj je doista nestvaran."
 


Kanađanin je tako postao prvi pobjednik na najnovijoj Rampage lokaciji, koja je debitirala 2018. godine. To je također Rheederova prva Rampage pobjeda nakon što je zauzeo peta mjesta u 2017. i 2014. godini.
 


Andreu Lacondeguy završio je sa sekundom zaostatka iza Rheedera s brzom vožnjom punom velikih trikova. Bio je to treći put za Lacondeguya da vožnju završi na Rampage postolju. Karizmatični Španjolski vozač osvojio je događaj 2014., a sljedeće godine završio je iza Nelsona, B.C. Kurt Sorge.
 


Ethan Nell zauzeo je posljednju poziciju na podiju, odnosno treće mjesto na trinaestom izdanju ovog velikog freeride natjecanja. To je za Nella drugo Rampage postolje u dvije godine nakon što se u 2017. godini također plasirao kao treći.
 


Tom van Steenbergen još jednom je ostavio veliki dojam na događaj, izvodeći ogromni backflip. Tehnički zahtjevan i vizualno impresivan trik pomogao mu je da se plasira na četvrto mjesto i osvoji  nagradu za izvođenje najboljeg trika. Van Steenbergen je imao sličnu vožnju prošle godine.
 


Budući da je riječ o novoj divljoj zoni, vjerojatno nije bilo iznenađenje što smo imali nekoliko padova u završnoj vožnji. Većina vozača nije mogla raditi puni krug vožnji tijekom zadnjeg dana treninga, tako da je bio velik u finalnom danu gdje su svi morali položiti i dati sve od sebe na završnoj vožnji.
 


Vremenski uvjeti na planini bili su dobri, vjetar koji se može okrenuti naglavačke Nacionalni park Zion ponašao se dobro, dajući vozačima brigu manje u završnoj vožnji. 19 natjecatelja koji su sudjelovali u finalu bili su podržani od vjerojatno najmsovnije publike u povijesti Rampage događaja.
 


Red Bull Rampage 2018. REZULTATI

Brett Rheeder (CAN) – 89.66 bodova
Andreu Lacondeguy (ESP) – 87.33
Ethan Nell (USA) – 86.33
Tom van Steenbergen (CAN) – 84.66
Thomas Genon (BEL) – 83.33
Tyler McCaul (USA) – 82.00
Kyle Strait (USA) – 80.33
Syzmon Godziek (POL) – 75.00
Kurt Sorge (CAN) – 74.00
Brendan Fairclough (GBR) – 67.66
Adolf Silva (ESP) – 64.33
Vincent Tupin (FRA) – 63.00
Reed Boggs (USA) – 59.66
Rémy Métailler (FRA) – 55.66
Graham Agassiz (CAN) – 50.00
Brandon Semenuk (CAN) – 36.00
DJ Brandt (USA) – 33.33
Carson Storch (USA) – 0.00
Jodie Lunn (CAN) – 0.00

Nisu startali: Cam Zink (USA) i Bas van Steenbergen (CAN)

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More