Reprezentacija BiH ne nastupa na trci Beograd – Banjaluka

Najveća i najpopularnija trka u BiH samo što nije startala, zapravo do početka trke koja će 28.4.2018. statati u Beogradu je ostalo još par dana, a organizatori najavljuju kako je već sve spremno za doček biciklističkih timova i zvučnih imena ovog sporta.

Tom prigodom najavljena je i Press konferenciju koja se održava povodom 12. izdanja Međunarodne biciklističke Trke Beograd Banjaluka 2018. Press konferencija će biti održana u Srijedu 25.4. u 12:00h u Staklencu, park Petar Kočić, Banjaluka.
 


Od selektora cestovne/drumske BiH Reprezentacije doznajemo kako sama reprezentacija Bosne i Hercegovine neće nastupiti na ovoj trci, jer BiH nažalost nema kvalitetnih vozača o Elite kategoriji.

"Mi trenutno nismo u stanju skupiti 5 do 6 kvalitnih takmičara koji bi mogli dostojno prestavljati našu državu BIH na tako jakoj trci kao što je trka Beograd Banjaluka, osim Vedada Karića, koji na žalost sada ispašta zbog nedostatka vozača da bi se napravila kvalitetna ekipa", izjavio je selektor BiH, Hajrudin Trle.
 


"Mi se trebamo okrenuti i pokušati stvarati selekciju za neke manje trke, gdje bi naši vozači prije svega naučili da se voze u većoj grupi i da bi osjetili čari dobrih trka, a klubovi treba da svoje potencijalne reprenzetativce vode na trke o svom trošku i uče ih da bi na kraju postali reprenzetativci i ponosno predstavljali našu državu. Ja sam stajališta da se ne može svatko zvati reprezentativcem i ne možemo se tek tako brukati na svakoj jačoj trci gdje odemo. Mora vozač dosegnuti neki nivo spremnosti da bi mogao postati reprezentativac", dodao je Trle.

Organizatori poručuju kako su vrataza nastup na trci otvorena Reprezentaciji BiH, no svakako će poštivati odluku selektora: "Mi smo bili spremni da dočekamo i prihvatimo nastup Reprezentacije Bosne i Hercegovine, što bi svakako bila lijepa slika za našu državu. Mi ćemo svakako poštovati odluku selektora BiH, a nadamo se da ćemo nekad u narednim godinama moći okupiti ekipu koja će prestavljati BiH na ovoj trci", poručio je Vladimir Kuvalja.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More