Richie Porte odustao od cestovne utrke Svjetskog prvenstva 2018.

Australski favorit Richie Porte (BMC Racing) zbog bolesti odustao je od utrke Svjetskog prvenstva 2018. Porte je trebao voditi australski tim u Innsbrucku u nedjelju, ali je potvrdio kako neće voziti.

Tim je odlučio da će se pozicija Porte-a koji je trebao biti vođa tima dati drugom vozaču, nakon što je Porte zaradio respiratornu infekciju na kraju Vuelta a España.

Porte je rekao: "Doista sam razočaran što propuštam cestovnu utrku. Bio je to veliki cilj za mene na kraju sezone i trenirao sam i vozio utrke s cestovnom utrkom na umu. Međutim, nedavna bolest znači da je moja kondicija daleko od idealne i za utrku ove težine, s više od 4.600 metara penjanja, trebate imati najbolju moguću pripremu."

Porte se borio s ozljedama i bolesti tijekom posljednje dvije sezone, sjetimo se samo one strašne nesreće na spustu 2017. izdanja Tour de France.
 


U ovogodišnjem Touru, 33-godišnjak je imao pad na Roubaix etapi i bio je prisiljen da se povuče iz utrke. Vratio se na peloton na Vuelta utrci, ali opet se borio sa bolesti.

Porte je rekao: "Zajedno svi u Cycling Australia timu, odlučili smo da je u najboljem interesu tima ako moje mjesto zauzme netko drugi. Želim da moj cijeli Aussie tim bude najbolji i za njih ću navijati od kuće."
 


Liječnik tima BMT Racing, dr. Max Testa izjavio je kako Porte treba više vremena da se oporavi od bolesti.

Dr. Testa je rekao: "Richie je razvio gornju respiratornu infekciju na kraju Vuelta a España, koja je zahtijevala od njega da uzme antibiotike i prestane sa treninzima. Trebat će još nekoliko dana da odmori od bicikla kako bi se pravilno oporavio, što znači da nema smisla da stigne trenirati i da se pripremi za Svjetsko prvenstvo".

"Richie će od sljedećeg tjedna moći nastaviti sa treningom i moći će se ponovno natjecati u ovoj sezoni".

Cycling Australia objavio je tijekom vikenda da će Porteovo mjesto preuzeti 24-godišnji Nick Schultz.

Tim je rekao da će vozač tima Caja Rural-Seguros RGA preuzeti ulogu podrške na usponima.

Direktor tima Australia Cycling, Simon Jones izjavio je: "Nitko nije razočaran više nego Richie i on zna da neće uspijeti realizirati svoja visoka očekivanja. Tim je naporno radio i trenirao kako bi zajedno napravili dobar plan za utrku, ali ćemo se ponovno okupiti i pregrupirati tijekom tjedna koji je pred nama".

Schultz je rekao: "Čast mi je što sam odabran za predstavljanje Australije na Svjetskom prvenstvu. Dati ću svoj maksimum kako bih napravio ono što je potrebno."

Izvor: Cycling Weekly 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More