RockShox testira novu 120mm SID vilicu

Više nema sumnje da se početak MTB sezone 2023. događa u Južnoj Africi, gdje se nalazi većina XC timova i vozača, a to nam dostavlja puno informacija o novim biciklima i opremu koje ćemo vidjeti u nadolazećih mjeseci. Među ostalim, tu je i nova RockShox SID Superlight vilica od 120mm koja je, čini se, u završnoj fazi razvoja.

Današnji XC brdski bicikli s duplom suspenzijom prošli su kroz velike promjene u svojoj geometriji posljednjih godina i ono što je nekada bio standard, poput hoda od 100 ili 110mm, ustupa mjesto novim trendovima koji se klade na bicikle s većim kapacitetom za spust. Najbolji primjeri su najnoviji modeli Orbea Oiz ili SCOTT Spark koji idu ravno na jednu opciju od 120mm sprijeda i straga.

To je značilo da timovi poput SCOTT SRAM-a nisu mogli odabrati RockShox-ovu najlakšu vilicu, SID Ultimate SL, jer jednostavno nije postojala u 120mm, samo 100mm. No, čini se da je RockShox već radio na tome da to riješi te smo posljednjih tjedan dana mogli vidjeti Nina Schurtera, Kate Courtney i ostatak ekipe kako treniraju i utrkuju se s prototipom vilice kojoj je, čini se, glavna vrlina lakoća.

Cijeli SCOTT SRAM tim sada vozi s ovom vilicom.

I Spark Nina Schurtera i oni iz ostatka SCOTT SRAM tima sada uključuju potpuno crnu RockShox vilicu s upečatljivim naljepnicama brenda koje očito nema u trenutnom katalogu proizvođača. Nema sumnje da se radi o 120mm vilicama i osim noviteta koje možda krije u sebi, cijeli vanjski dio je vrlo razrađenog oblika i linije s namjerom da se težina što više smanji .

Je li ovo novi RockShox SID Ultimate SL od 120mm?

Budući da se novi XC brdski bicikli sve više odlučuju za 120mm, ne bi bilo čudno pomisliti da gledamo novu Superlight verziju RockShoxa sa ovim hodom vilice. Osim toga, ova bi komponenta išla u istom smjeru uštede na težini kao nova SRAM grupacija koji smo već vidjeli na prethodnim događajima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More