Sagan i dalje ne može preći preko sukoba sa Wout van Aertom

Peteru Saganu nisu nepoznati sukobi u pelotonu a sukobi sa Woutom van Aertom tijekom posljednjih godina na Tour de Franceu još nisu izglađeni.

On je veliki šampion. Ali uvrijedio me na Touru, a još se nije ispričao", rekao je Sagan u intervjuu za Gazzetta dello Sport. "Ovim me je razočarao kao osoba. Čekam da mi dođe, neću da idem kod njega. I mislim da i on sam razumije zašto.” Njih su se dvojica već žestoko posvađala na Touru 2020. gdje je Belgijac podigao srednji prst prema Saganu nakon sprinta, no ove godine saga se nastavila.

Na trećoj etapi Toura Dylan Groenewegen je odnio pobjedu, a dvojac je završio drugi i četvrti. Sagan je djelovao stisnut u barijere i vrlo je vidljivo pokazivao svoje nezadovoljstvo nakon utrke. Bez isprika između njih dvoje, niz incidenata stvorio je jasne negativne emocije.

Dok se bivši svjetski prvak priprema za sezonu 2023., potpuno je spreman ostaviti 2022. iza sebe, godinu u kojoj je polovica njegove sezone bila ometena dvjema infekcijama Covidom-19. "Dajem sve od sebe, kao i uvijek, da budem spreman za borbu na najvišoj razini. Da ne vjerujem u to, ne bih to učinio," nastavio je.

Iako se očekuje da će ove godine ciljati na popločane klasike i Tour de France, poznato je da će svoju kampanju započeti povratnom Vuelta a San Juan, nakon čega će uslijediti boravak u Kolumbiji prije nego što se vrati u Europu za glavni proljetni blok.

“Postao sam profesionalac 2010., a moja prva utrka bila je Tour Down Under u Australiji. A kad sam uspio tamo izboriti plasman, rekao sam sebi, ‘Hej, i ja mogu pobijediti.’ I počeo sam to činiti, rekao sam sebi, ‘Samo trebam pobijediti u utrci, jednoj utrci, svake godine. Više od toga mi ne treba.’ I još uvijek tako razmišljam”, zaključio je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More