Saganov niz prekinut u Innsbrucku

© VeloNews
VeloNews

Rekordni niz od tri pobjede na Svjetskim prvenstvima kojeg je postavio Peter Sagan okončan na brdovitoj stazi u austrijskom Innsbrucku.

Slovak čak nije spadao ni među glavne favorite budući da je trasa s preko 4500m elevacije uključivala sedam krugova preko dugog uspona Igls, a u samoj završnici natjecatelje je čekao strmi, 2.9km dug uspon Höttinger Höll.

Sagan se popeo na Igls tri puta, ali to je bio limit njegovih mogućnosti. Odvezao je krug do kraja na samom začelju te potom na 93km do cilja odustao.

Sagan je do svoje prve titule prvaka svijeta stigao u Richmondu 2015, a titulu je obranio naredne godine sprintom u Dohi, gdje je iza sebe ostavio Marka Cavendisha i Toma Boonena. Prošle godine u norveškom Bergenu bio je bolji od domaćina Alexandera Kristoffa i Machaela Matthewsa.

Tijekom tri godine u dresu s duginim bojama, Slovak je naredao brojne pobjede s najprestižnijih utrka poput Gent-Wevelgem, Tour of Flanders, Paris – Roubaix i sedam etapa s Tour de Francea, te ukupno 34 pobjede.

Prvi dio sezone 2019 provest će u dresu sa slovačkom zastavom budući da je u lipnju pobjedio na državnom prvenstvu svoje zemlje.

Također, Saganu je pripala čast da dodijeli zlatnu medalju svom nasljedniku, novom svjetskom prvaku, Alejandru Valverdeu (Španjolska).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More