Slovenac Katrašnik pobjednik 12. utrke “Beograd – Banja Luka”

Pobjednik 12. Biciklističke turke "Beograd – Banja Luka" je vozač slovenske Adrije Gašper Katrašnik, koji je danas najbrže vozio i na drugoj etapi ove utrke od Teslića do Banja Luke.

On je u subotu bio pobjednik prve etape vožene od Beograda do Brčkog u dužini od 175 kilometara, poslije čega je obukao žutu majicu koju je sačuvao i nakon završnice, vožene u nedjelju. Naime, u drugoj etapi od Teslića do Banjaluke s nultim kilometrom u Tešnju (duljina od 180 kilometara) opet je bio najbolji.

–  Utrka je bila teška, ali moj tim je napravio dobar posao. U drugoj fazi smo došli u grad među vođama i s malo sreće osvojili smo prvo mjesto. Natjecanje je bilo vrlo snažno, puno jače od prethodnih godina. Vozilo je uglavnom bilo ravno, što nam je omogućilo da svi postignu velike brzine. Sve je bilo vrlo dobro organizirano i očekujem da će u nadolazećim godinama još više dobiti važnost u biciklizmu – naglasio je Katrašnik.

Dodao je kako je ovo najveća pobjeda za njega, te je izrazio nadu da će nastaviti tako ići naprijed.

U drugoj etapi drugoplasirani vozačj e bio Perez Herman Nicolas Tivani, a trećeplasirani Eryik Laton.

Drugi u ukupnom poretku bio je vozač ruskog Gasproma Roman Maikin, a treći Nikolas Herman Tivana (Trevigiani, Italija). Bijela majica, namijenjena najboljem mladom vozaču pripala je Alesanderu Marinociju (Sangemini, Italija), zelena Jodok Saltzmanu (NJSA Puchbikers, Austrija), a crvena majica Roku Korošecu ( "MyBike Stevens", Slovenija).

Direktor utrke Vladimir Kuvalja još jednom je zahvalio svima koji su pomogli organizaciju i naglasio da je prezadovoljan kako je sve prošlo ove godine.

– S obzirom da smo debittirali u najjačem društvu, malo sam strepio zbog dodatnih organizacijskih zahtijeva, ali sve je ispalo odlično. Mislim da smo opravdali povjerenje ljudi iz UCI-ja koji su prepoznali naš dugogodišnji rad i uvrstili nas u elitnu kategoriju – rekao je Kuvalja.

Kraj za Jovanovića

Jedan od simbola utrke Beograd – Banjaluka, biciklista iz Srbije Nebojša Jovanović, koji je sudjelovao na 11 od 12 utrka, odlučio je da mu druga etapa utrke bude posljednja u karijeri. Bivši olimpijski prvak i član Partizan sada će raditi kao trener u redovima "crno-bijelog". Posebno je priznanje dobio od organizatora ove utrke.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More