Bregdown otvoreni dani 2018.

U nedjelju 16. rujna 2018. godine održan je prvi BREGDOWN open day u organizaciji biciklističkog kluba SIC iz Svetog Ivana Zeline.

Skupina entuzijasta je još prije desetak godina počela vlastitim trudom i resursima graditi i krčiti enduro trail biciklističku stazu duljine gotovo 5 kilometara kroz predivnu šumu Zelinske gore. Nakon puno truda, odlučili su svoj uradak prezentirati većem broju zaljubljenika u ovu vrstu biciklističkog sporta.
 


Trud nije bio uzaludan. Staza blagog nagiba u prosjeku, ali sa nekoliko ozbiljnih skakaonica i mostova podizala je adrenalin svim posjetiteljima. Na prvim otvorenim danima organizator je osigurao besplatan i redovit prijevoz do vrha Zelinske gore gdje počinje spust enduro/trail stazom. To je bilo dovoljno da se okupi više od 110 sudionika koji su od 8 ujutro do 16 uživali u vrhunski pripremljenoj stazi koja ih je sve oduševila. Slobodne vožnje su protekle bez ozljeda, a dobrom raspoloženju je pripomogao sunčan dan.
 


Osim same utrke, sportaši su počašćeni ručkom u maloj expo zoni na prostoru ŠRC Bazeni u Zelini odakle su kretale vožnje. Uopće ne sumnjamo da će Zelinski bregi osim po dobrom vinu, uskoro postati poznati i po vrhunskim biciklističkim stazama – kako cestovnim, tako i onim adrenalinskim kroz Kladeščicu i Zelinsku goru.
 


Enduro/trail staza BREGDOWN je uvijek dostupna posjetiteljima, a kako do nje potražite na Google kartama ili Facebook stranicama. Svi zainteresirani se slobodno jave u Klub SIC. Doza adrenalina spremna je za Vas!
 


Izvor: BK SIC
Photo: Gradečki media j.d.o.o. – Kristijan Gradečki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More