Šef tima Lotto-Soudal ogorčen zbog zabrane korištenja aerodinamičnog gela

Lotto-Soudal reagirao je s ljutnjom i razočaranjem nakon što je UCI odlučio zabraniti tzv. "Speed ​​Gel" koji su vozači imali na nogama tijekom kronometra na utrci Critérium du Dauphiné.

Najmanje četiri vozača – Thomas De Gendt, Jelle Vanendert, Victor Campenaerts i Jens Keukeleire – bili su uočeni s malim bijelim točkicama na nogama tijekom 35 kilometarskog kronometra, na kojem su završili treći, iza Team Sky i BMC Racing tima.

 

UCI je brzo pokrenuo istragu o gelu, i sada ga je zabranio pred Tour de France. Prema pravilima vladajućeg tijela "Zabranjeno je nošenje nebitnih predmeta odjeće ili predmeta namijenjenih utjecanju na performanse vozača kao što je smanjenje otpora zraka ili mijenjanje tijela vozača".

 

Generalni menadžer Lotto-Soudal, Marc Sergeant, izjavio je da je razočaran odlukom UCI-a da zabrani pomenuti gel, uspoređujući primjer Team Sky-ovog  kronometarskog odijela „skinsuit“ koji je izazvao mnoge kontroverze na prošlogodišnjem Tour de France, koji je na kraju ipak dobio odobrenje od UCI tijela.

 

Ali moje pitanje glasi: „Da li krema za sunčanje i blato nije dopušteno, jer nisu pod važećim propisima.“ dodao je.

 

Međutim unatoč tome što je UCI rekao da gel neće biti dopušten, Sergeant je izjavio da bi njihovi vozači mogli „prkositi“ UCI-u i nastaviti koristiti gel, ako ne dobiju zadovoljavajući odgovor o tome zašto je Team Sky „skinsuit“ dopušten, a Lotto-Soudal "Speed ​​Gel" nije.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More