Selle Royal predstavio sjedalo za e-bicikl

Italijanski brand Selle Royal predstavio je svoje novo eZone sjedalo, prvo sjedalo na tržištu koje je dizajnirano za putovanja na posao, vožnje po gradu, za treking i urbane bicikle.

 

eZone je nastao kao rezultat studije o korisnicima e-bicikla, pomoću kojeg su utvrdili brojne preformansne karakteristike koje se mogu poboljšati upotrebom sjedala namjenjenog posebno električnim biciklima.

Selle Royal je svoje istraživanje proveo u suradnji s vodećim dizajnerima u BMW grupaciji, odnosno u njihovoj podružnici Designworks. Ovo nije prvo sjedalo za e-bicikl, bili su tu i mnogi drugi koji su pokušavali da načine sjedalo koje će savršeno odgovarati korisnicima električnih bicikla, međutim Selle Royal kaže da je njihovo sjedalo prvo koje čini razliku među sjedalima. eZone se bavio istraživanjima koji su sugerirali na brojne nezgode kao posljedica naglog kočenja na velikoj brzini ili naglog ubrzanja pri promjeni brzina. Ovo je često za rezultat imalo klizanje iz ravnih sjedala, zbog čega je eZone blago povišen na stražnjem kraju, kako bi se to spriječilo. Tu značajku su navali eFit dizajn. Također, tu su i "krila" na svakoj od strana sjedala s gumenim umetcima, čime se doprinjelo boljem osjećaju na sjedalu i većoj trakciji.

Sjedalo je obloženo sa 3D Skingelom, odnosno trodimenzionalnom gel strukturom koja smanjuje pritisak na osjetljiva područija čak do 40%.

Selle Royal će po prvi put prezentirati svoje sjedalo na Eurobike sajmu u Njemačkoj, a mi ćemo biti tamo da popratimo prezentaciju. Sjedala će biti dostupna u prodaji već u listopadu/oktobru ove godine, a moći će biti vaš po cijeni od cca.80€.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More