BiSaBiH održao seminar za trenere/sudije

Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine je proteklog vikenda organizirao seminar za svoje nove sportske radnike koji će dobiti zvanje trenera i sudija. Seminar se održavao tijekom dva dana (subota i nedelja), a na istom je prisustovalo 20-tak polagača iz Bosne i Hercegovine.

Predavači ispred Saveza su bili: Tihomir Kuvalja, Mirnas Mujezinović i Vladimir Kuvalja.

"Ovo je prvi put da je BiSaBiH održavao predavanje ovog tipa i raduje me jako velik odziv i interes za ovim vrstama edukacije. Trenutno imamo 20 učesnika seminara, no interes je bio daleko veći, mnogi članovi Saveza su se javljali sa puta i govorili kako se ne mogu probiti do Banja Luke zbog velikih sniježnih padalina", komentirao je Kuvalja.

"No, zasigurno ovo nije zadnje predavanje ovog tipa. Mi ćemo ponovo organizirati seminare na ovu temu, a ekipa koja danas položi i dobije zvanje trenera, nastaviti će se educirati kroz razne radionice, kampove i natjecanja koja namjeravamo organizirati i raditi sa djecom", dodao je Kuvalja.

Osim trenera, u zasebnim prostorijama se vršilo educiranje budućih sudija, a istoje održavao Nacionalni komesar Mirnas Mujezinović.

"Danas trenutno zvanje "Pomoćni sudija" polaže 7 učesnika, dok jedan učesnik brani zvanje Komesara. Imamo jako lijepu i ozbiljnu radnu atmosferu, te se nadam da ćemo uskoro imati nove kolege komesare i radujem se zajedničkom radu na terenu", komentirao je Mujezinović.

"Posebno me raduje što među učesnicima imamo i dvije djevojke, tako da ćemo uskoro imati kolegice koje će imati zvanje Trener, kao i Sudija", dodao je Mujezinović.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More