SERBIA EPIC serija utrka donosi bodove za OI u Parizu

Biciklistički klub Novi Sad pomjera granice i nakon veoma uspješnih međunarodnih biciklističkih utrka, nastavlja sa organizacijom istih koje takmičarima donose bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu – u 2023. dolazi nam Serbia Epic.

Poslije jedine međunarodne UCI biciklističke utrke održane prošle godine u Srbiji, Serbia Epic serija, koju ujedno čine i kvalifikacijske utrke za OI u Parizu počinje Yason C3 utrkom na Olimpijskoj stazi na Adrevlju oko hotela Ceptor od 25. do 26. marta/ožujka, a nastavlja se na najatraktivnijoj Europskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi od 15. do 16. aprila/travnja, zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila/travnja, gdje će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB utrka  i završava se Salcano Tursko-Srpskim kupom prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu, 23. aprila/travnja.

Serbia Epic

Serbia Epic seriju otvara utrka na Andrevlju koja pobjedniku donosi 60 bodova, tijekom koje se očekuje učešće 15 stranih ekipa. Poslije Andrevlja serija se nastavlja na “Petrovaradin Fortress bike festivalu” koji će biti održan na jednoj od najatraktivnijih lokacija za brdski biciklizam u Europi, na Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj je 2021. godine održano Europsko prvenstvo. Ovaj svojevrsni festival predstavlja dvije C1 utrke za Olimpijske bodove, kao i trku za Kup Srbije. U Novom Sadu natjecati će se 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije. Pored utrke biti će upriličen i kulturno-umjetnički program, kao i tradicionalna utrka guralica za najmlađe. Za bicikliste, ali i posjetioce, ovo će biti prava sportska poslastica jer će biciklisti voziti po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova. 

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Novom Sadu i Srbiji zemljama širom svijeta. Do sada je potvrđeno sudjelovanje natjecatelja iz mnogih Europskih zemalja iz regiona kao što su Irska, Austrija, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija.

Serbia Epic

Organizacija UCI trka koje su kvalifikacione za Olimpijske igre veoma su atraktivne za strane bicikliste. Pored trka za profesionalne bicikliste, organizuju se i one za Kup Srbije a posebnu pažnju poklanjamo najmlađima koji će imati priliku da se oprobaju u GurGur trci sa animatorima.” izjavio je Nemanja Vajs, direktor utrke. 

Dio čitave Serbia EPIC serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude sudjelovao na utrkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru/studenom 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Novi Sad kandidat za domaćina EP u planinskom biciklizmu 2021 godine

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More