Unior Tools Team: World Cup Lenzerheide

Unior Tools momčad nanizala je nekoliko odličnih rezultata u posljednjih par tjedana, pa su shodno tomu porasle i ambicije.

No, ono što se ovog vikenda dogodilo u Lenzerheideu je bilo senzacionalno. Tijekom kvalifikacija u petak Rudy Cabirou ostavrio je 10. najbrže vrijeme. Jure Žabjek također je imao odličan nastup prikazan uživo na Red Bull TV.

Staza u Lenzerheideu je nepredvidiva i mnogi vozači imali su problema s pronalaskom pravog ritma. Kada je Žabjek završio svoj spust imao je treće najbrže vrijeme i svi su znali da će to biti sjajan rezultat. Vozači koji su startali nakon njega bili su brži na papiru, no imali su problema s brzinom te je Jurin dan postajao sve bolji i bolji.

Jedan od vozača koji je bio brži od njega je timski kolega Cabirou, te na kraju dana Jure je završio na desetom, a Cabirou na osmom mjestu. Imati dva vozača u TOP 10 na utrci Svjetskog kupa je ogroman uspjeh za tim i pokazatelj da rad ide u pravom smjeru. Što se tiče poretka momčadi Unior Tools je zauzeo 6.mjesto.

Cabirou: „Ludo je postići ovakav rezultat u Lenzerheideu, jer ova staza mi nimalo ne odgovara. Dobivao sam bolji osjećaj sa svakim treningom, postajao sam brži i brži te u konačnici našao pravu liniju. U završnom spustu išao sam na sve ili ništa. Napravio sam jednu veliku grešku, ali ovdje je gotovo nemoguće odraditi perfektnu vožnju. Presretan sam zbog rezultata i povratka u TOP 10. Nadam se da ću ostati na ovom nivou i u Kanadi te ostalim utrkama.“

Žabjek: „Ne znam što da kažem, ostao sam bez teksta. Ovo nisam mogao ni zamisliti, teško je riječima opisati ovaj osjećaj. Imao sam odličnu vožnju s jednom malom greškom, ali ovdje ne možete proći bez toga. Svi problemi sa staze su iza nas, a u konačnici vikend je bio fantastičan. „

Spomenimo još da Cabirou i Žabjak odlično stoje i u generalnom plasmanu, točnije na 16 i 14 poziciji te će nastupiti i na finalnoj utrci na Mt. Sainte Anne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More