SP biciklizam: Hirschi europskom dodao svjetski naslov

Mladi, 20-godišnji Švicarac Marc Hirschi osvojio je naslov svjetskog prvaka u cestovnom biciklizmu za vozače do 23 godine na SP-u u Innsbrucku.

Marc Hirschi je ciljem prošao 15 sekundi ispred srebrnog Belgijanca Bjorga Lambrechta i brončanog Finca Jaakka Hanninena.

Hirschi se odvojio od Lambrechta i Hanninena na posljednjem spustu 10-ak kilometara prije cilja i ovim naslovom potvrdio svoj veliki talent. Naime, ranije ove godine je u Glasgowu osvojio i naslov europskog prvaka do 23 godine.

U utrci dužine 179.5 kilometara nastupila su i četiri Hrvatska vozača, David Jabuka, Viktor Potočki, Filip Kvasina i Mateo Bratić, od Slovenaca nastupili su Tadej Pogačar, Jaka Primožić, Penko Izidor, Žiga Jerman, Žiga HorvatNik Čemazar, do su Srbiju predstavljali Veljko Stojnić i Ognjen Ilić.
Od navedenih vozača najbolje su se plasirali Tadej Pogačar na 7.mjestu i Jaka Primožić na 39.mjestu, dok ostali vozači nisu stigli do cilja.

Možemo slobodno reći da su Slovenci napravili dobar posao u Innsbrucku, ali na kraju utrke neki vozači su bili isuviše jaki za Pogačara, koji je u cilj ušao sa 47 sekundi zaostatka iza pobjednika. Na početku utrke u bijegu je bio Izidor Penko, koji je kasnije uhvaćen nakon što su Irci počeli diktirati tempo. Prvi slalom je bio izuzetno dobar za Slovence, od kojih su u glavnoj skupini ostali samo Primožić i Pogačar. Primožić je također otpao na trećem spustu, a Pogačar se borio do cilja.
 


 

REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More