SPD sandale su se vratile!

Nekoliko je dijelova biciklističke opreme u povijesti nailazilo na različita mišljenja od SPD sandala. Mladi ih ismijavaju, dok oni biciklisti treće životne dobi obožavaju.

Orginalne Shimano SD50 sandale već dugo vremena nisu bile u proizvodnji.
 

 


Koliko je velika bila potreba za njihovim povratkom? Shimano izvještava o paru originalnih sandala SD50, stanje novo u kutiji, nedavno prodanih za 900,00 dolara nakon žestoke borbe na eBay aukciji.

Da bi spasili ljeto za sve, Shimano vraća natrag svoje SPD sandale. Budući da su ove sandale Shimanov proizvod, one dolaze s izrazito funkcionalnim nazivom SD-501A.
 


Inspirirane klasikom

Ova 2020. vizija SPD sandala zapravo oživljava Shimanovu sandalu druge generacije, predstavljenu 2000 godine. Shimano opisuje sandalu kao "elegantnu, minimalističkog dizajna s tamnoplavim gornjim slojem i posebnim akcentom logotipa."

Logotipi su posebni, jer Sandala SD-501A SPD obilježava 25. godišnjicu obuće ovog ikoničnog brenda. Bile su dugo vremena izvan proizvodnje, no SD50 bile su prve prave sandale koje su kompatibilne s pedalama na kopčanje i bio je to pravi hit kada su prvi put predstavljene.
 


Tehničke značajke SD-501A

Sandale SPD više su od mode. SD-501A odlikuje se širokim gumenim SPD-om kompatibilnim potplatom s ocjenom krutosti od 4.5 na Shimanovoj skali krutosti. Potplat sandale nudi efikasno pedaliranje bez žrtvovanja udobnosti hodanja. Dizajn otvorenih nožnih prstiju maksimizirao je prozračnost, a zatvaranje putem naramenica na dva mjesta drži vaše stopalo čvrsto na svom mjestu.

Shimano-ove sandale SD-501A mogu se nositi sa ili bez čarapa.
 


Shimano SD-501A sandale dostupne su sada u prodaji, baš na vrijeme za ljeto. SPD sandala dolazi u veličinama 38-48 i prodaje se za cca. 115 eura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More