Specialized izdao obavijest o povlačenju tri modela Alezz bicikla iz 2018.

Specialized je na svojim službenim stranicama i društvenim mrežama upravo izdao obavijest za trgovce o  zaustavljanju prodaje tri Alezz modela iz 2018. godine, kao i vozačima o prestanku vožnje na istoimenim modelima. 

Obavijest obuhvata sljedeće modele Allez bicikla iz 2018. godine: Allez, Allez Sport i Allez Elite.

Kompanija je objavila da je tijekom detaljnog testiranja uočila na gore navedeni modeli mogu imati proizvodnu manjkavost na mjestu krune vilice koja može potencijalno utjecati na sigurnost vozača. No ističu da do sada nije bilo prijavljenih ozljeda. Obavijest o povlačenju bicikla uključuje oko 13.000 bicikala isporučenih trgovcima i prodanih vozačima diljem svijeta.

Vlasnici opozivom pogođenih modela trebali bi odmah prestati voziti i vratiti bicikl u ovlaštenu Specijalized trgovinu kako bi se pokrenuo postupak zamjene vilice. Specialized trenutno potraživa potrebna odobrenja od vlade za koje se nadaju da će ih dobiti od sredine do kraja siječnja, a već do kraja veljače će biti u mogućnosti da isporuče dovoljne količine vilica za zamjenu.

Prenosimo obavijest sa Specialized stranica:                         

Poštovani Specialized vozači:                                                

U Specializedu, sigurnost je naša primarna briga, a kada je sigurnost za vozače ugrožena, naša dužnost je da poduzmemo određene korake.

Nakon pažljivog pregleda, zaključili smo da neki 2018. Allez, Allez Elite i Allez Sport modeli mogu imati proizvodnu manjkavost na mjestu krune vilice koja potencijalno utječe na Vašu sigurnost. Stoga smo odlučili da se pripremimo za opoziv, koji će uključivati zamjenu postojeće vilice s novom vilicom.

Ovim pismom od vozača tražimo da prestanu voziti, a naši trgovci da prestanu prodavati, opozivom zahvaćene bicikle. Ono bitno, po našim saznanjima, jeste da nitko nije ozlijeđen, niti jedna regulatorna agencija nam se nije obratila po ovom pitnaju.

Već smo aktivirali sve naše značajnije proizvodne resurse kako bi smo Vam isporučili kvalitetne zamjenske vilice, oslikane kako bi odgovarale Vašim biciklima. Vozači koji su kupili te bicikle biti će naš prvi prioritet za zamjenu, a zatim slijede naši trgovci. Kao vozači i mi sami, u potpunosti Vas razumijemo i naporno radimo kako bismo pronašli rješenje za smanjenje Vaših neugodnosti. Nadamo se da će te cijeniti naše napore i razumjeti da ćemo trebati određeno vrijeme kako bismo dobili potrebna odobrenja od vlade, kao i vremena da naše tvornice isporuče dovoljnu količinu vilica za opoziv.

Uvjeravamo Vas da je povratak Vas, vozača, natrag na Vaš bicikl naš najveći prioritet i da radimo danju i noću kako bismo to učinili što je bržim moguće. Kako budemo napredovali, redovito ćemo ažurirati naše stranice i pružati Vam informacije na Specialized.com. A kad počnemo isporučivati zamjenske vilice, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

S naše strane, želimo Vam se ispričati zbog nastalih neugodnosti.

Mark Schroeder, Direktor inženjerstva".                              

Više informacija možete pronaći na službenim Specialized stranicama (OVDJE).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More