Specialized noviteti za 2019. godinu

Specialized je ove godine svoj Retailer Event održao u Istri, točnije u mjestu Rabac, a mi smo ove godine ponovo imali čast da budemo gosti ovog događaja. Moramo istaknuti da nas Specialized-ovi događaji uvijek vesele, jer se ekipa zaista potrudi i ulaže puno truda kako bi putem ovih događaja svojim distributerima i medijima prezentirali Specialized u najboljem svjetlu.

Četvero nas je krenulo put Istre, svatko je bio stvarno uzbuđen zbog ovog okupljanja, druženja i razgovora o novim stvarima. Specialized je svoj raspon bicikla i opreme uveliko objavio, tako da nije bilo velikih tajni, ali bilo je lijepo vidjeti nove bicikle izložene u sobi, a test vožnje su nešto što nas posebno veseli. Dobro, kad kažemo da nije bilo velikih tajni, malo lažemo, jer nam je u Istri otkrivena jedna tajna koja je već predstavljena i o kojoj smo već nešto pisali, a radi se o Shiv Disk biciklu. Mi naravno do jučer nismo smjeli pričati o tome, no danas je to vijest o kojoj pišu gotovo svi biciklistički mediji.
 

 


Specialized je za 2019. sezonu objavio pregršt novih bicikala, s nadograđivanim specifikacijama, novim bojama i nekoliko novih modela. Neki od tih bicikala već su na raspolaganju u prodaji i o nekim smo već pisali u našim redovima. Svakako moramo istaknuti da sa Specialized nastavljamo suradnju i u 2019. godini, te ćemo pravovremeno testirati i pisati o mnogim novitetima koji dolaze od velikog S.
 


U ovom članku ćemo ukratko predstaviti neke od noviteta, a kasnije ćemo Vam svakako donijeti i detaljnije recenzije.

Novi Stumpjumper sada dolazi sa 12-brzina i novim bojama


Da, znamo,  vijest je već prohujala medijima, no svakako je vrijedna spomena. Sada NX Eagle 12-brzinska grupacija, dolazi na Comp razini Stumpjumpera (obje verzije, aluminij i karbon) i ono što nam se posebno dopalo jeste da su bicikli sada dostupni u nekim novim jako lijepim bojama.

Bicikl koji je ranije glasio za izvorni brdski bicikl, sada je ultimativni trail bicikl. Potpuno redizajniran s krutim, laganim i prelijepim asimetričnim okvirom, sa kinematikom suspenzije koja nudi vrhunsku potporu i sposobnost podešavanja geometrije. Novi Stumpjumper ima za cilj biti najboljim trail biciklom na tržištu.

 

 

Novi Tarmac Disk modeli


Novi S-Works Tarmac Disk je predstavljen prije par mjeseci, a sada su dostupni modeli Sport, Comp i Expert Disk.

Već smo nekoliko puta pisali o S-Works Tarmac biciklu (link), tako da ne treba posebno prestatavljanje, a svakako je bitno spomenuti da ćemo bicikl u narednim danima testirati i donijeti naš osobni uvid u novi model S-Works Tarmaca.

No bez obzira na ono što preferirate, obodne ili disk kočnice u odnosu na diskove, prekriveni ste. Na raspolaganju ćemo još uvijek imati i Tarmac sa obodnim (V-Brake) kočnicama u svim modelima, no bitno je spomenuti da Tarmac prati novu SL6 liniju od Expert razine. Obje verzije ravnomjerno se podudaraju s aero preformansama, brzinom i upravljivošću, tako da je vaš izbor doista ostao na onome što vam se doista sviđa, a ne ono što ste spremni žrtvovati.

 

 

Novi/nadograđeni Turbo Levo


Još 2016. godine kada nam je u Nizozemskoj na Dealer Eventu predstavljen po prvi put, izvorni Turbo Levo bio je jedan od prvih e-bicikala koji je integrirao motor na način koji je zadržao većinu prirodnih osjećaja pri bicikliranju. Specializedov cilj s Levom bio je da on mora, prije svega, biti pravi brdski bicikl. Bio je to bicikl o kojem smo sanjali, kako poslije posla vozimo na omiljeno brdo u još kraćem vremenu ili pravimo još više krugova na omiljenoj stazi … Turbo Levo je bicikl koji Vam daje snagu za vožnju više staza. Dana, ta izreka vrijedi još više …

Dakako ovo je još jedan bicikl o kojem smo pisali (OVDJE), bicikl smo testirali u Istri, pa ćemo u narednim danima dopuniti retke ovog portala sa našim utiscima.

Predstavljamo posve novi Turbo Levo, najnapredniji brdski e-bicikl koji u 2019. godini dolazi još lakši, uglađeniji, brži i zabavniji.

 

 

Novi Turbo Kenovo modeli


Novi Kenevo Comp predstavljen je kao mnogo povoljniji model za 2019. godinu, a Expert modeli sada dolazi u sjajnim novim bojama (Storm Gray/Rocket Red).

Izaberite za sebe DH stroj koji Vam omogućava da vozite tim izazovnim stazama koje ipak nemaju liftove do vrha planine. Sa Turbo Kenevo u mogućnosti ste da se spuštante na nekim od najzahtjevnijih tehničkih staza. Ponovo i ponovo. To je bicikl koji kombinira sve najbolje atribute Demo, Enduro i Turbo Levo bicikla, jednom riječju, Kenevo je bicikl napravljen za epske nizbrdice bez liftova ili kombija koji nas voze do vrha tog brda.

Dostupni modeli za 2019. godinu su Comp i Expert.

 

 

Novi Epic EVO


EVO je verzija Epica koji nudi žešće vožnje po zahtjevnijim stazama, a koju je nekolicina kupaca zahtjevalo. Sada dolazi opremljen s pomičnom cijevi sjedišta, većim hodom suspenzije, širim upravljačima i debljim gumama. Epic EVO je bicikl koji nudi cijelodnevne jurnjave po nekim lokalnim stazama.

EVO je odgovor za mnoge vozače Epic bicikla. Od kada je Epic predstavljen ranije u 2018. godini, dobio je pomičnu cijev sjedišta od 30,9 mm (prije 27,2). Ranija verzija nije dolazila sa pomičnom cijevi, pa su ih kupci sami dodavali. Kupci su također stavljali šire gume na njih (posebno na prednjoj strani). Epic 2018. je već najbolji XC bicikl, ali ljudi su htjeli izvući malo više "trail" duha iz njega.

Također, EVO na prednjem kraju dobiva vilicu s većim hodom što ga čini još udobnijim biciklom za one duge maraton staze.

Dostupna će biti dva modela karbonski Expert Karbon i aluminijski Comp model. Obje verzije dolaze opremenjene sa 120mm hoda suspenzije, 750mm širokim upravljačima, 2.3" širokim gumama na prednjem i stražnjem kraju, te 12-brzinskom grupacijom.

 

 

Sa Epic EVO ćemo završiti ovaj članak, no to definitivno nije sve. Specialized je pripremio još puno iznenađenja koje ćemo Vam uskoro i predstaviti.

Pratite nas…
 

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/0AzWu6LLXNk” ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More