Tom Pidcock europski prvak u XCO

Image credit: Getty Images

Svestrani Tom Pidcock nastavlja nizati uspjehe na mtb sceni. Mladi Britanac postao je europski prvak u XC brdskom biciklizmu na Europskom prvenstvu u petak.

23-godišnji Britanac već je olimpijski prvak u toj disciplini nakon prošlogodišnje pobjede u Tokiju, a istaknuo se i kao favorit za naslov svjetskog prvaka na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj sljedećeg tjedna.

Pidcock, koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u ciklo-krosu ranije ove godine i etapu Tour de Francea na cesti ovog ljeta, imao je tek svoj četvrti MTB nastup na elitnoj razini ove godine. Pidcock je startao je daleko od prvog reda, ali to mu nije predstavljalo problem da se na kraju okiti zlatnom medaljom.

Ciljnu liniju je  prešao 26 sekundi ispred trojca koji ga je jurio, sa Sebastianom Carstensenom (Danska) koji je osvojio srebrnu medalju, a Filippo Colombo (Švicarska) broncu ispred Victora Koretzkyja (Francuska).

Utrka je sadržala 8 krugova na potpuno umjetnom terenu sa vrlo malo prepreka i jakih uspona. Britanac je nakon 45min utrke stigao do glavne grupe nakon čega je u četvrtom krugu napravio napad te se odvojio na čelu do samog cilja.

"To je svakako dobar pokazatelj za svjetsko", rekao je Pidcock. "Možda je bilo malo prerano – prilično je teško voziti ispred sam. Ideja je bila otežati sebi jer je sljedeći tjedan veliki cilj.“

"Dobar dan, mislim. Bilo je jako lijepo utrkivati ​​se i pred ovom publikom – publika je bila fantastična."

Nakon što će idući tjedan u Les Getsu ciljati svjetski naslov, Pidcock će se vratiti na cestu, a njegov glavni cilj je Svjetsko prvenstvo u Australiji. Ako sljedeći vikend uzme MTB  naslov uz onaj iz 'crossa koji mu je već u ormariću, mogao bi biti u kadru za nevjerojatan trostruki lov na duginu majicu.

"Ponovo se vraćam sa ceste, nije tako loše. Imao sam prilično dobru bazu na Touru, malo visokog intenziteta, pa tko zna", rekao je.

"Bit će to duga sezona, ali dat ću sve od sebe da budem u top formi sljedeći tjedan, a zatim i za mjesec i pol na cestovnom svjetskom."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More