Strava preuzima FATMAP

Strava je najavila kupovinu Fatmapa, platforme za 3D mapiranje visoke rezolucije koju će Strava ugraditi u svoju aplikaciju u nadolazećim mjesecima kako bi ponudila nove i jedinstvene značajke.

Strava će napraviti skok u kvaliteti s Fatmapovim 3D kartama visoke razlučivosti.

Platforma Fatmap stvorena je prije deset godina i mjerilo je za sportaše na otvorenom koji svoje aktivnosti obavljaju u planinama i područjima gdje konvencionalne karte koje koristi većina aplikacija ne mogu dosegnuti s definicijom. U ovih 10 godina Fatmap je surađivao s nekoliko satelitskih i zrakoplovnih kompanija kako bi dobili slike visoke rezolucije koje se koriste, primjerice, na skijalištima.

Fatmap, koji se smatra Google kartama sportova na otvorenom, ima 1,6 milijuna registriranih korisnika i do sada je nudio godišnju premium pretplatu koja je otključavala određene značajke njegove besplatne verzije. Za sada će obje platforme nastaviti raditi neovisno, ali Strava očekuje integraciju svojih funkcija u nadolazećim mjesecima, ostavljajući odluku da će Fatmap također nastaviti raditi neovisno.

Nisu objavljene nikakve informacije o ugovoru o kupnji, ali ovom kupnjom Strava štedi godine razvoja slične tehnologije i mogla bi preuzeti vodstvo u funkcionalnom mapiranju visoke razlučivosti za gotovo sve sportove na otvorenom.

Fatmap će biti u potpunosti integriran u Stravu do sredine 2023., a i besplatni i premium korisnici moći će koristiti nove značajke.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More