Specialized predstavio novu Propero 4 kacigu

Specialized je objavio mnoštvo novih nadogradnji i dodataka svom asortimanu. Prije svega, Specialized Propero kaciga stiže u svojoj četvrtoj iteraciji, donoseći aerodinamičke lekcije naučene iz njihovih S-Works kaciga. U međuvremenu, Specialized je predstavio i cestovnu cipelu Torch 3.0 koju ćemo opisati u narednom članku, a i ona doživljava nadogradnje, od novih Boa Li2 zatvarača do općenito mnogo učinkovitijeg izgleda.

Ukratko, i cipele i kaciga vide napredak u značajkama. Također vidimo i povećanje cijene, iako i Propero kaciga i Torch 3.0 cipele djeluju vrijedno skoka u cijeni u usporedbi s konkurencijom.

Specialized Propero 4: Šest stvari koje trebate znati

  1. Dizajniran je kako bi donio aerodinamične prednosti S-Works Evade 3 s ventilacijom S-Works Prevail 3.
  2. Tvrdi se da ima težinu od 290 grama u veličini medium (CE) i 310 g (CPSC).
  3. Propero 4 tvrdi da je četiri vata brži od S-Works Prevail 3. Dodaje do 15 sekundi brže na 40 km pri prosječnoj brzini od 45 km/h.
  4. Ima novu tehnologiju nazvanu mikro kanaliziranje koja poboljšava unutarnji protok zraka.
  5. Dostupno u tri veličine (S – L) i pet boja.
  6. Cijena: okvirna 190 eura.

Detalji o Propero 4

Nova kaciga Propero 4 tvrtke Specialized potpuno je preispitivanje onoga što kaciga Propero predstavlja. Prethodna kaciga koja bila je sveukupni model baziran na laganoj i prozračnoj kacigi koja je kopirala S-Works Prevail u jeftinijoj opciji. A nova Specialized Propero 4? Ona donosi naučene lekcije i iz S-Works Evade 3 i iz Prevail 3 aerodinamičkih kaciga i objedinjuje te lekcije u jednu cjelinu.

Ako prednji kraj Specialized Propero 4 izgleda vrlo slično kao i kod Specialized S-Works Evade 3, to je zato što Specijalized tvrdi da se prednji kraj Propero-a kopira iz Evade-a. Vizualno se to može i vidjeti: Propero 4 nije tako očito prozračan kao Prevail, ali ima više otvora od Prevail. Rezultat su pet otvora sprijeda, četiri straga, po jedan sa svake strane i otvor na vrhu.

Propero 4 sam po sebi izgleda mnogo više usmjeren prema aerodinamici nego prema prozračnosti, ali Specialized kaže da je ova kaciga njihova prva kaciga koja koristi tehnologiju koju nazivaju “Mikro kanaliziranje”. Ideja je koristiti mikro-kanale pomaknute za 2 mm unutar kacige koji stvaraju turbulentan zrak u kacigi. Preveliki stražnji otvori također bi trebali djelovati kao difuzor, privlačeći zrak unutra i gurajući ga kroz stražnji dio.

Tvrtka to uspoređuje s sušilicom za rublje, zrak koji cirkulira unutar kako bi se osiguralo da kaciga povuče zrak sprijeda, te ga što viševrti unutar kacige, a zatim ga izbacuje straga. Više o tome kako to dobro funkcionira spomenuti ćemo kasnije.

Što se tiče sigurnosti, Specialized Propero 4 je dobio ocjenu od 5-zvjezdica od Virginia Tech Helmet Rating. Kaciga koristi Mips Evolve sustav, koristeći tradicionalni plastični sloj unutar kacige.

Funkcionalno, Propero nosač unutar kacige je dovoljno podesiv straga i dovoljno podesiv gore-dolje. Trake kacige od 10 mm duž boka osjećaju se isto kao i na S-Works paru biciklističkih kaciga, koje su tanje nego prije i trebale bi smanjiti buku vjetra koja dolazi od traka.

Nažalost, nema posebnog mjesta za ANGi senzor na stražnjem držaču kao što je to slučaj s drugim Specialized kacigama. Iskreno gledajući fotografije i video prezentacije, nema previše toga za kritizirati. No, svakako vjerujemo kako ćemo jedu dobiti na testiranje pa ćemo se i detaljnije osvrnuti na novu Propero 4 kacigu. Cijenim neke aero inovacije po cijeni koja je dostupnija od S-Works-a. Sve u svemu, vidimo je i dalje kao dobar omjer cijene i kvalitete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More