Specialized Torch 3.0: nadogradnje i poboljšanja

Specialized evoluira svoje visokoperformansne cestovne cipele s predstavljanjem Torch 3.0, cipela u kojima se primjenjuje sva mudrost brenda utjelovljena u njihovoj Body Geometry tehnologiji i u kojima se najkvalitetniji materijali spajaju kako bi se kretali što brže moguće bez žrtvovanja udobnosti.

Postoji život izvan S-Works-a u Specializedovom asortimanu i često smo zaslijepljeni proizvodima najviše klase kada, dom na drugom nivou, jednako nalazimo proizvode izuzetne kvalitete. Takav je slučaj s novim Specialized Torch 3.0 cipelama, koje popunjavaju tu prazninu nakon njihovih izvrsnih natjecateljskih cipela s performansama koje se vrlo malo razlikuju od modela najviše klase, ali dolaze po mnogo pristupačnijoj cijeni.

Specialized u Torch 3.0 cipelama nastavlja pokazivati godine iskustva u proučavanju pedaliranja i biomehanike stopala što se očituje u njegovoj tehnologiji Body Geometry, sinonimu za udobnost i odsustvo točaka pritiska ili tipične nelagode koja u mnogim slučajevima završava peckavim osjećajem u stopalima.

Specialized Torch 3: Pet stvari koje trebate znati

  1. Specialized Torch 3 ima đon jednosmjernih karbonskih vlakana koji uključuje Body Geometry  značajku.
  2. Dva Boa Li2 kotačića za mikro-prilagodbe u dvije smjernice kao i lako otpuštanje.
  3. Navodna težina je 288 grama po cipeli u veličini 42.
  4. Dostupno je do 22 veličine (36 do 49 cijelih veličina, 38.5 do 45.5 u pola veličina), s četiri boje na raspolaganju.
  5. Cijena: okvirna 250 eura.

Detalji o Specialized Torch 3.0

Cipele Torch 3 izgledaju kao velik korak naprijed u odnosu na prethodne Torch 3, barem vizualno. Nestao je treći čičak na vrhu prstiju cipele. Umjesto toga, tu su par Boa Li2 kotačića koji se mogu pomicati u dvije smjernice, kao i mnogo atraktivniji oblik koji se temelji na S-Works Torch cestovnim cipelama.

Na dnu Torch 3.0 nalazi se jednosmjerni karbonski potplat. Tu su samo tri vijka za cipele s cestovnim klitovima. Naprijed je naznaka gumiranja ispod prstiju, dok stražnji dio ima veliki gumirani potplat. Kad bi se stavila oznaka S-Works na dno, nitko ne bi primijetio razliku, barem vizualno.

Na vrhu je neprekidno područje prstiju od TPU-a i mrežasta gornja strana. Mrežasti dio u području prstiju ima izrezane rupe za ventilaciju. Materijal se nastavlja bez perforacije prema stražnjem dijelu, što čini uniforman izgled. Na peti se nalazi jedini šav u materijalu istaknut oznakom ‘Specialized’ na vanjskom uglu pete.

Torch 3.0 možda je izgubio čičak na prstima cipele, ali njegovi dvostruki Boa kotačići sada su višesmjerni kako bi omogućili mikro-prilagodbe za zatezanje i opuštanje cipele. Ovi dvostruki Boa Li2 kotačići obično su rezervirani samo za vrhunske cipele za biciklizam, što dodaje premium osjećaj cipeli.

Unutra, Torch 3.0 koristi ogromnu količinu podataka koju Specialized ima u svojem Retul sustavu prilagodbe kako bi postavio vaše noge u pravilan položaj. Ulazni dio sam po sebi prilično je osnovan, ali sadrži metatarzalni gumb koji dodaje malo jastučića i pomaže donekle poravnanju prstiju.

Osnovne karakteristike Body Geometry sustava su zadržane, poput ugrađene korektivne klinčića za varus u cipeli koji omogućuje pravilno poravnanje koljena, preciznog dizajna potplata koji daje čvrstoću uzdužnom svodu kako ne bi popustio pod silom koju stvara stopalo; ili metatarzalnog gumba koji omogućuje razdvajanje metatarzalnih kostiju, sprječava stiskanje živaca i ravnomjerno raspoređuje pritisak koji vršimo prilikom pedalanja.

Ulazeći u detalje, Specialized Torch 3.0 su dizajnirane da se malo razlikuju od svojih S-Works pandana u pogledu performansi, za što imaju čvrsti karbonski potplat i gornji dio izrađen od kombinacije neprekidne mreže i TPU-a koji savršeno pristaje stopalu putem upotrebe dva zatvaranja BOA Li2. Cipele koje bi, gotovo u svakom drugom brandu, nedvojbeno bile na vrhu ponude, zapravo, na prvi pogled, teško je razlikovati ove Torch 3.0 modele od S-Works modela iz prethodnih sezona.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More