Stybar pobjednik E3 Harelbeka

VeloNews.com
VeloNews.com

Zdenek Stybar pobrinuo se da Deckeuninck QuickStep u svoje vitrine doda joj jedan trofej s ovogodišnjih proljetnih klasika. Češki biciklista bio je najbrži na utrci E3 BinckBank Classic, a Wolf Pack je još jednom pokazao da su pravi majstori strategije.

Njegov suvozač Bob Jungels imao je odličan napad unutar posljednjih 60 kilometara utrke, ali ga je mala prateća grupa sustigla na svega sedam kilometara do cilja. Među njima je bio i Stybar koji je pokušao stići solo do pobjede kada je napao u završna 3.5 kilometra, ali su ga Alberto Bettiol (EF Education First), Wout Van Aert (Jumbo Visma) i Greg Van Avermaet (CCC Team) ulovili. Odluka o pobjedniku pala je u sprinterskoj završnici koju je otvorio olimpijski prvak iz Ria.

U konačnici na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Van Aert, koji impresionira u svojoj prvoj potpunoj World Tour sezoni, dok je treći bio Van Avermaet. Bettiol se morao zadovoljiti četvrtom pozicijom, dok je poredak prvih 5 zatvorio Jungels.

Glavna grupa stigla je gotovo minutu iza pobjednika, a na opće iznenađenje u njoj se nije nalazio Peter Sagan (Bora Hansgrohe) koji je u posljendjih 20km imao mehaničkih problema.

Za Deckeuninck QuickStep ovo je dvadeseta pobjeda u sezoni, sedma na jednodnevnim utrkama budući da su trijumfovali još na Cadel Evans Great Ocean Road Race, Omloop Het Niuwsblad, Kuurne-Brussels-Kuurne, Le Samyn, Strade Bianche te Milano – San Remo.

E3 Harelbek je uvijek bio test forme za nadolazeći Tour of Flanders, koji se vozi narednog vikenda, a Stybar je prepun optimizma.

„Čast mi je pojaviti se na toj utrci u ovakvoj formi. Zbilja se radujem trci kroz Flandriju, jedva čekam start.“

Pregled glavnih događaja s utrke možete pogledati ispod:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More