Sam Gaze odustaje od Cape Epic

Foto: Michal Cerveny
Foto: Michal Cerveny

Nitko nikada ne želi napustiti utrku prije njenog završetka. To nikada nije bilo vjerodostojnije nego danas, kada je vozač tima Specialzied, Sam Gaze, objavio da se povlači iz ovogodišnjeg izdanja Absa Cape Epic. Pad koji je Sam doživio tijekom prve etape utjecao je na preformanse ovog vozača i izazvalo njegov rani odlazak.

Sam, koji se ove godine udružio s braniteljem naslova prvaka, Jaroslavom Kulhavyem, imao je pad tijekom prvog dana utrke, ali je na kraju završio etapu. Osjećajući se jakim, Sam se vratio na drugi dan natjecanja i vozio dobro prvih pola sata, ali je ubrzo počeo osjećati posljedice pada iz prethodnog dana. Naposljetku, završio je sa 28 minuta zaostatka za vođom utrke.
 


Nakon još jednog solidnog dana odmora, Sam je jutros odlučio napasti ciljnu liniju za treću etapu Epica, ali je ubrzo nakon toga odlučio napustiti događaj. Iako je bez bicikla do kraja tjedna, Sam je odlučio ostati, u Južnoj Africi, kako bi podržao tim kroz Absa Cape Epic.

 

Sam se dobrovoljno povukao iz 3.etape Absa Cape Epic zbog njegovih simptoma. Dijagnosticiran je značajan potres mozga nakon neurološke procjene medicinskog tima MediClinica, te je u madicinskom interesu vozača da se povuče iz utrke.

I dok je Sam rastrgan zbog ranog napuštanja Epica, tim svesrdno podržava njegovu odluku. Samovo zdravlje i potpuni oporavak su prioritet tima.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More