Kako izgleda trofej Lejle Njemčević?

UCI Mountain Bike Svjetski kup je završio,  proglašenje najboljih u svojim različitim disciplinama, održalo se u Snowshoe, Zapadna Virdžinija; Sjedinjene Američke Države. Svakako jedna od najnovijih vijesti u ovoj novoj eri zajedno s Warnerom je i trofej pobjednika u ukupnom plasmanu. Pobjednici ukupnog plasmana su primili novi trofej koji je nedavno predstavljen, a danas smo ga gledali u rukama Lejle Tanović, najbolje biciklistkinje u Bosni i Hercegovini.

Ovo je novi trofej za pobjednike UCI Mountain Bike World Cup-a 

Do sada su pobjednici Svjetskog kupa dobivali trofej od stakla koji je tijekom godina postao vrlo prepoznatljiv, ali u 2023. godine UCI Mountain Bike World Series započeo je novu eru, a trofej je bio jedan od najprepoznatljivijih elemenata natjecanja, pa su odlučili i njega promijeniti.

Novi UCI Mountain Bike World Cup trofej koji je dodijeljen ukupnim pobjednicima u svakoj disciplini izrađen je od Škotskog bukovog drva, piritnog kristala i poliranog mesinga. Prema organizatorima, trofej sadržava povijest i nasljeđe utrka Svjetskog kup-a. Metalna piritna kugla je omaž originalnom staklenom trofeju iz 1990-ih i sada prikazuje strelice, novu sliku natjecanja, koje predstavljaju discipline u UCI Mountain Bike World Series.

Na tijelu od mesinga nalazi se trag sa svim povijesnim pobjednicima UCI World Cup-a i Enduro World Series-a do sada, ručno gravirani. Na čvrsto drvenoj podlozi bit će upisana imena novih pobjednika i ovaj trofej će biti izložen u UCI-jevom muzeju. Bukovo drvo simbolizira šumu i povezanost sporta s prirodom.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More