Vozač “Team Sky” u novim problemima

Vozač Team Skya Gianni Moscon mogao bi se suočiti sa zabranom od šest mjeseci nakon što je pozvan od strane UCI-a da se javi njihovoj disciplinskoj komisiji zbog optužbi da je kriv za pad koji je pretrpio Sebastien Reichenbach.

Reichenbach je optužio Moscona da je namjerno uzrokovao njegov pad za vrijeme Tre Valli Varesine utrke u oktobru prošle godine. Prilikom pada Reichenbach je zadobio ozljede zdjelice i slomljen lakat.

Belgijske novine Het Nieuwsblad prenose da su Reichenbach i još neki vozači već svjedočili pred UCI disciplinskom komisijom vezano za ovaj slučaj dok se svjedočenje Moscona očekuje uskoro.

Ovo nije prvi put da ova dva vozača imaju međusobnih problema. Reichenbach je 2017. poslije incidenta na Tour of Romandie nazvao Moscona idiotom nakon što je Talijan optužen da je rasistički vrijeđao Reichenbachovog kolegu Kevina Rezu.

Pod stavkom 12.1.005 UCI pravila, vozači koji se “ponašaju nasilno” ili “ponašaju se na takav način da štete imidžu, ugledu ili reputaciji biciklizma ili UCI-a” mogu biti kažnjeni kaznom od jednog do šest mjeseci a kaznu će odrediti disciplinska komisija.

U travnju 2017. godine disciplinska komisija UCI-a kaznila je Andriya Grivka (Astana) kaznom od 45 dana nakon što je utvrđeno da je udario Marcela Kittela na trećoj etapi Dubai Toura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More