Team Sky i Pinarello najavili novu Dogmu F10

Team Sky će u 2017.sezoni voziti na novoj Pinarello Dogmi F10, to je partnerstvo između tima i talijanske tvrtke koje ulazi u svoju osmu godinu.

Pitanje koje se vrtilo ovih dana jeste: "Kako nešto što je savršeno, učiniti još boljim?" Iz tvrtke poručuju da je nova Dogma F10 lakša, čvršća i još aerodimaničnija do Dogme F8. Novi bicikl će imati novi sportski dizajn, koristeći elemente uzorka novog Castelli dresa, kako bi se bicikl što bolje slagao sa timom.

Nova Dogma slijedi stope DOGMA 60.1, DOGMA 2, DOGMA 65.1, DOGMA F8, DOGMA K8-S i DOGMA F8 Xlight koje je Team Sky koristio u sve četeri Tour de France pobjede.

Okvir nove Dogme F10 teži 6,3% manje u odnosu na F8 i 7% je čvršći, dok je geometrija ostala ista – čime su ostvarili tri glavna cilja koje je Pinarello postavio na početku procesa razvoja.

Dave Brailsford, direktor tima Sky opisao je Pinarello kao "savršenog partnera" za tim. Brailsford je rekao: "Mi smo već neko vrijeme radili u suradnji sa Pinarello na ovom novom modelu i cijeli tim je jako uzbuđen zbog novog F10 modela. Pinarello je bio veliki doprinos našem uspjehu i mi imamo jako usku suradnju sa kompanijom".

"Bili smo oduševljeni kada smo obnovili ugovor sa Pinarello prošle godine. Oni su tvrtka koja je predana inovaciji i konstantnim poboljšanjima, tako da su idealan partner za tim Sky."

Fausto Pinarello, predsjednik tvrtke Pinarello je rekao: "Naša nova Dogma F10 je osmi bicikl koji smo osigurali za tim Sky u posljednjih 7 godina, a kako to obično i biva, onaj posljednji je uvijek i najbolji … Sretno momci!"

Carsten Jeppesen, voditelj tehničkih operacija za tim Sky je izrazio oduševljenje na prezentaciji nove Dogme F10.

Jeppesen je rekao: "F10 je posljednji u dugom nizu vrhunskih bicikla iz tvrtke Pinarello, te ilustrira prekrasan odnos koji imamo sa njima od samog začetka tima. Mi smo bili oduševljeni kada smo produžili naše partnerstvo do ljeta 2020.godine, a čvrsto vjerujem da je F10 najbolji bicikl koji su ikada proizveli. Sada, jednostavno ne možemo dočekati 2017.sezonu, da ga vidimo na cesti".

Otpor vjetra oko konkavne donje cijevi je smanjen za 12,6%, dok su izmjene na vilici u skladu sa Pinarello TT bolidima koji imaju smanjen otpor na tom području do 10%.

Spoj nove Shimano DuraAce DI2 će biti integriran u donju cijev, što ga čini lako dostupnim za prilagodbu, dok će svi kabeli biti interno provedeni.

Dodana krutost je došla iz daljnjih revolucionarnih istraživanja u Pinarello kroz dizajn asimetričnih okvira. Koristeći materijal Torayca T1100 1K, osigurana je najveća vlačna čvrstoća na svijetu, okvir je napravljen tako da optimalno provodi asimetrične snage preko cijelog bicikla, pod uvjetom da je čvršći i još više uravnotežen za vožnju.

Nakon što je doživio veliki broj testiranja, bicikl je po prvi puta vozio i okušao na cesti trostruki pobjednik Tour de France, Chris Froome, koji je za Pinarello dao izuzetno korisne i pozitivne povratne informacije u završnim fazama razvoja Dogme F10.

Froome je rekao: "Uvijek sam cijenio način na koji Pinarello radi, a to je uska suradnja sa timom i vozačima. Oni su uvijek brinuli o tome da pruže najbolju moguću opremu za sve vrste utrka. Uvijek su u potrazi za poboljšanjima i to je ono što su napravili sa F10."

"Ja sam sa tvrtkom surađivao dosta dugo vremena pri izgradnji novog F10 modela, tako da se sada jako radujem i željno isčekujem početak nove 2017.sezone kada ću moći da ga testiram na utrkama. To je rođeni pobjednik."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More