Testirali smo: Giant Revolt

Model Revolt prvi put se na tržištu pojavio 2018. godine kao spoj TCX ciklokros i Defy cestovnog modela.

Okvir je izrađen korištenjem Giantove premium Advanced tehnologije karbona u procesu koji se naziva "modificiranom monokokovnom konstrukcijom", što znači da je okvir formiran u jednom komadu. Oblik okvira oponaša super-ispušteni dizajn Defy-a. Oblik Giantove nagnute kompaktne gornje cijevi je također doživio preobrazbu, postupno se sužavajući od dubokog spoja head tubea do trokutastog spoja sjedalo-cijev.

Donja cijev ima veliki pravokutni profil, a donja trećina odbija kamenje pomoću gumenog poklopca. U cijev sjedišta priključeno je Giantov D-Fuse sjedalo, a njegov D presjek omogućuje stupanj savijanja bez žrtvovanja krutosti.

Donja cijev se uvlači u nosač ‘Powercore’, integrirani i preveliki dizajn širine 86 mm koji udovoljava asimetričnim lančanicima, koji uravnotežuju sile koje djeluju na stražnji kraj pogonskog sklopa.

Četvrtasta vilica i konusna cijev upravljača upijaju vibracije na prednjem dijelu bicikla, dok okvir nudi dodatni zazor za velike gume od 45c, odnosno 50c ukoliko se odlučite na 650b kotače.

Zdepasta lula osigurava jako učvršćenje upravljača Contact XR D-Fuse, koji ima gornji dio s povratnim stražnjim dijelom i laganim ispuštanjem na dropovima.

Revolt se kotrlja na Giantovim širokim karbonskim kotačima CXR-1 s 21 mm obodom koji teže 1.753 grama u paru. Za udobno prijanjanje zaslužne su Maxxisove Velocitia gume od 40 c, koje su stigle u tubeless postavci.

Izvrsni Praxisov karbonski Zayanteov lanac sadrži prijenos 48/32 u kombinaciji s 11-34, koji nudi prilično širok raspon što ga čini pogodnim za različite terene.

Po pitanju performansi Revolt se pokazao iznimno udobnim na makadamskom terenu. Kut sjedala od 73 stupnja šalje vas preko ručica radi optimizacije prijenosa snage, dok blago spušteni kut glave od 71 stupnja osigurava precizno upravljanje na spustevima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More