Tko više nije na Giro d’Italia?

Talijan Andrea Guardini (Bardiani CSF) bio je prvi vozač koji je odustao s ovogodišnjeg izdanja Giro d'Italia. 28-godišnji Talijan bio je prinuđen da se povuče s domaćeg Grand Toura tijekom četvrte etape vožene 8. svibnja zbog gripe.

Guy Niv (Israel Cycling Academy) razbolio se tijekom pete etape i odustao od utrke, dok vozač Bore Hansgrohe Rudiger Selig nije startao šestu etapu narednog dana.

Edoardo Zardini (Wilier Triestina – Selle Italia) pao je na šestoj etapi i pretrpio lom ključne kosti, a cijela momčad je vozila uz njega tijekom posljednjih kilometara kako bi završio etapu na Etni. Međutim, zbog težine ozljede nije bio u mogućnosti nastaviti s utrkom. Wilier Triestina potom je izgubila svoju veliku uzdanicu, sprintera Jakuba Mareczka koji se povukao tijekom devete etape.

Movistarov Rafael Valls pao je na 10. etapi te zbog ozljeda nije mogao nastaviti utrku, dok su Tanel Kangert (Astana) i Tim Wellens (Lotto Soudal) zbog bolesti odustali na 13. i 14. etapi.

Tijekom 15. etape desio se najveći broj odustajanja. Prvo je Manuel Senni (Bardiani CSF) doživio pad, a potom Nicholas Roche (BMC Racing) nije mogao nastaviti. Loic Vliegen (BMC Racing), Igor Anton (Dimension Data) i Alessandro Tonelli (Bardiani CSF) povukli su se zbog bolesti.

Loš nastup na individualnom kronometru koji se vozio u okviru 16. etape naveo je Victora Campenaertsa (Lotto Soudal) da se povuče s utrke, a kapetan južnoafričke momčadi Dimension Data, Louis Meintjes nije startao 17. etapu zbog gripe.

Unatoč tomu što je Guardiani prvi vozač koji je odustao na ovogodišnjem Giru, jedan biciklista nije uspio ni startati utrku. Riječ je o Kanstantisinu Siutsou (Bahrain Merida), pobjedniku ovogodišnjeg Tour of Croatia, koji je pao tijekom treninga na stazi uoči prve etape i pretrpio lom pršljena.

Bez Siutsoua ukupno 175 vozača startalo je 101. izdanje talijanskog Grand Toura koji očekuje svoj rasplet u posljednjim brdskim etapama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More