Yates: „Nije na meni da napadam.“

Simon Yates (Mitchelton-Scott) vozit će defanzivnim stilom tijekom posljednjih brdskih etapa kako bi obranio rozu majicu i vodstvo u generalnom poretku. Britanac je naveo kako on nije vozač koji juri zaostatak te da ne namjerava napadati.

Yatesova strategija se promijenila nakon individualnog kronometra voženog u okviru 16. etape, kada je uspješno obranio prednost ispred branitelja titule Toma Dumoulina (Team Sunweb). Uoči tri preostale brdske etape Yates će braniti 56 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Nizozemca.

Četvrto mjesto generlanog poretka drži Chris Froome (Team Sky), dok je trećeplasirani Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida).

„Nije na meni da napadam i budem agresivan. Naravno, dat ću sve od sebe i biti naprijed, ali vozit ću defanzivno. Imam gotovo minutu prednosti.“

Yates je agresivnom vožnjom stigao do roze majice na Etni, a u maglia rosi pobjedio je još na tri brdske etape: Gran Sasso, Osimo i Sappadi. Posebno impresivna je bila pobjeda na Sappadi kada je odradio 18 kilometara dug solo napad.

„Bližimo se kraju i ostalima ponestaje vremena. Bit ću na velikom oprezu. Nemam više što pokazivati, pratit ću Toma i ostale rivale iz generalnog poretka. Bit će teško, ali vozit ću pažljivo i defanzivno.“

Današnja 18. etapa završava se 13.9 kilometara dugim usponom na Prato Nevoso.

„Prato Nevoso je dobra prilika za Dumoulina i Pozzoviva. To je dugačak i konstantan uspon. Odgovarat će svim penjačima. Očekujem težak dan, međutim ovdje je svaki dan takav,“ zaključio je Yates.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More