Tom Dumoulin kritizirao uvjete u Izraelu

Branitelj naslova Tom Dumoulin (Team Sunweb) treću etapu Giro d'Italia je završio u glavnoj grupi zaštićen od svojih timskih kolega ali sama etapa je bila mnogo napornija i zahtjevnija nego što se mislio.

Kapetan Sunweba ljutito je kritizirao nedjeljni vjetroviti finale na kraju 229 km duge etape koja je bila ispraćena jakim pustinjskim vjetrovima i pijeskom.
"To je bio najgori, najopasniji sprint koji sam ikada učinio", rekao je Dumoulin novinarima u cilju. "Bilo je stvarno opasno. Drago mi je što sam preživio."

Ako se peloton nadao blagoj šetnji kroz izraelsku pustinju u nedjelju, bili su u krivu. Krajnji sat utrke pretvorio se u jurnjavu, dok su se jaki vjetrovi spuštali niz usku pustinjsku dolinu. Vjetrovi su podignuli pustinjski pijesak i potisnuli peloton do 70 km/h u posljednjim kilometrima. Niz kružnih tokova, velika brzina i grubi putevi stvorili su nervozno finale za tri dana utrkivanja u Izraelu.
"Drago mi je što je gotovo", rekao je Dumoulin. "Pustinja? Dosadno. Prvi dan bio je u redu u Jeruzalemu, i to je lijepo jer sam osvojio kronometar. Ali posljednja dva dana nisu bila tako lijepa. Bilo je previše opasno. Nisi bio sigurni bilo gdje u pelotonu."

Organizatori su imali puno problema prva tri dana u Izraelu sa navijačima koji su utrčavali na stazu na prolanim ciljevima i sa onima koji su se naginjali previše da bi uhvatili što bolji selfie. U nedjelju je bilo više deva i koza nego obožavatelja dok se cesta pružala kroz pustinju Negev. "Bilo je kao na Mjesecu", izjavio je Thibaut Pinot iz FDJ-a. "Morali smo to jednostavno podnijeti."

Ostali vozači kritizirali su uvjete u zadnjem dijelu nedjeljne etape. Bilo je tu niz grubih ležećih policajaca koji su bili jako nezgodni u tako brzom finišu.
"Bilo je stresno, vrlo stresno", rekao je Rohan Dennis (BMC Racing), koji je branio rozu majicu. "Bilo je pomalo zastrašujuće, ali sam prošao neozlijeđen. 5km prije cilja mislio sam da neću zadržati rozu majicu kada smo se našli na uskom dijelu gdje je peloton jurio 60-70km/h a ja sam vozio 35km/h."

Peloton se danas seli u Italiju gdje se u utorak vozi prva od tri etape na Siciliji.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More