Tour de France 2.etapa: Victor Lafay donosi Cofidisu prvu pobjedu od 2008.

Press: 24sata.hr; Image credit: Getty Images Sport

U najdužoj etapi Tour de France, koja se vozila od Vitorije do San Sebastiana, dugoj 209 kilometara, slavio je Victor Lafay. Bicikliste i opremu, koja vrijedi milijune, u Francuskoj će čuvati privatno osiguranje.

Kakva drama na Touru! Nakon što su u prvoj etapi u završnici odlučivali milimetri u borbi blizanaca, Adama i Simona Yatesa, u drugoj etapi pobijedio je Francuz Victor Lafay. To je prva pobjeda Cofidisa, inače skromne momčadi, u posljednjih 15 godina. Posljednji put ova je momčad imala pobjednika etape 2008 godine, bio je to Sylvain Chavanel u Montluconu. Lafay je pobijedio mimo svih očekivanja, prognoza…

Tour De France 2
Image credit: Getty Images Sport

Bila je to najduža i najravnija etapa na Tour de France, duga 209 kilometara, koja je startala u Vitoriji. Znalo se da će biti dramatično, da bi u posljednjim metrima moglo biti svašta, no Lafayov sprint iznenadio je sve.

Je li moguće, je li moguće?? Pa ovo je prva pobjeda Cofidisa nakon 15 godina!! Trebalo bi sada biti u njihovom taboru“, vikali su francuski komentatori, ne mogavši se načuditi iznenađenju.

Oko 900 metara prije cilja Lafay se izdvojio i potegnuo kao da je na motoru. Prošao je skupinu od 25 biciklista u kojoj su bili Pogačar, Van Aert, Vingegaard… Bio je to jedan od najboljih sprinteva ikad.

Tour De France 2
Image credit: Getty Images Sport
Tour De France 2
Image credit: Getty Images Sport

“Pogledao sam koliko imam do cilja, vidio sam kako odlaze metri… Bilo je 500, pa 400, pa 300 metara… Bio sam siguran da će me uloviti 50 metara prije cilja… Ma, ljudi, pobijedio sam, ovo je bolesno”, prva je reakcija Lafaya.

Nekoliko kilometara prije cilja u vodstvu je bio baskijski biciklist Pello Bilbao. Publika je bila u deliriju, Bilbao je prema San Sebastianu jurio dajući posljednje atome snage, svakih malo bi se okrenuo, no skupina je bila sve bliže. Nažalost baskijskih navijača, nije izdržao.

Tour De France 2
Image credit: Getty Images Sport
Tour De France 2
Image credit: Getty Images Sport

Van Aert je u cilj ušao drugi no bio je toliko ljutit, da ga je Tadej Pogačar, koji je završio treći, kasnije imitirao pokazujući kolegama kako je Aert mahao i lupao rukama izgubivši prvo mjesto.

Naravno, dok se etapa Tour de France vozila u San Sebastianu pričalo se i o nemirima i neredima u Francuskoj, nakon što je policija ustrijelila 17-godišnjeg mladića alžirskog porijekla.

Tako je objavljeno da će u Francuskoj 33.000 policajaca osiguravati utrku, dok će momčadi i njihove autobuse (svaka momčad ima svoj skupocjeni autobus), kao i skupocjenu opremu, čuvati privatno, posebno osiguranje.

Prošle godine utrku su dvaput prekinuli aktivisti, pa policajci na motoru idu ispred pelotona kako bi spriječili svako utrčavanje na stazu.

Tour De France 2
Image credit: Getty Images Sport

Nakon druge etape u vodstvu u ukupnom poretku je Adam Yates, koji je zadržao žutu majicu, pa je svog psa odjenuo također u žuto. Bila je to doista odlična scena, koja je nasmijala bicikliste.

KOMPLETNI REZULTATI 2.etape Tour de France – OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More